Graceling – Kristin Cashore

Första inlägget av den nya bloggaren, mig Vaettr. Jag är ett stort fan av fantasy och fanfiction, så det är det som jag kommer att skriva mest om.

Första boken jag kommer skriva om är Graceling av Kristin Cashore, en bok som handlar om Katsa, en Graceling, en person med två olika ögonfärger (heterochromia), som blivit “graced” vid födseln med någon form av gåva. Vissa kan simma som en fisk, andra lagar mat som en gud. Katsa, hon är en helt annan historia, för hennes grace är förmåga att döda.

I boken följer vi Katsa och hennes närmaste i deras resa mot självupptäckande och vänskap. Hon möter Po, en prince som även han är “graced”.

Även om boken inte är den bästa jag läst är den fortfarande helt ok och lättläst. Ska även läsa Fire inom samma universe och har hört att det kommer ännu en bok, Bitterblue. Ska bli intressant. Även om jag mer gillar lite mer detaljerad fantasy så var Graceling väldigt läsvärd.

Betyg: 7/10

About Tonks

25. Procrastinator and emotionally invested in a lot of fandoms. A blog crowded with gender identity, sexuality and probably lots of tv-shows and video games.
This entry was posted in Swedish and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Graceling – Kristin Cashore

  1. Yrsha says:

    Låter riktigt bra 🙂 Låter som någonting jag skulle gilla 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s