Bridget Jones dagbok

Bridget Jones dagbok – Helen Fielding

Original title: Bridget Jones’s Diary

I give this book 4 stars out of 5 possible.

Bridget Jones är 30 år och är singel. Hon bantar, kommer försent till jobbet, dricker för mycket vin och frossar choklad. Isin dagbok berättar Bridget om hur det är att vara en singel 30-åring med alla gifta runtomkring sig frågandes “Hur är det med karlarna?”.

Helen Fielding har också skrivit uppföljaren På spaning med Bridget Jones.

Bridget Jones dagbok är en bok som jag länge har tänkt läsa. Den är på något vis en bok som man ska ha läst. Jag har sett filmen, ovanligt att jag ser filmen innan jag läser boken, och var lite orolig att jag skulle tycka att allt var fel då filmer och böcker inte alltid stämmer överens. Jag kan nog säga att boken var över förväntan. Även om boken och filmen inte stämde överens exakt gjorde det inte så mycket. Det är en sådan story som gör att det inte gör så mycket om allt inte är exakt. Bridgets mamma är til exempel inte likadan i filmen och i boken, tycker nog att jag föredrar mamman i boken.  Rekommenderar boken till de som inte har någonting emot att läsa tjejiga böcker.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Bridget Jones dagbok

  1. Frida says:

    SVAR: Aw Tack så mycket! 😀 ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s