Pojkarna

Pojkarna – Jessica Schiefauer

Original title: Pojkarna

Pojkarna släpps den 18:e augusti 2011.

I give this book 4 stars out of 5 possible.

Kim, Bella och Momo ryser av killarnas äckliga blickar. Krymper och vill inte vara där. Det är killarna som har makten. De njuter av den och utnyttjar den. Men så händer någonting fantastiskt. Det behövs bara lite och man förvandlas till pojke. Man hamnar i en värld som är helt annorlunda.

Innan jag började läsa Pojkarna hade jag ganska höga förväntningar på boken och trodde att jag visst väl ungefär hur boken skulle vara. Boken höll mina förväntningar, men var inte som jag trodde att den skulle vara. Mitt i boken kände jag “nej, nu vet jag hur den slutar”, jag tror inte att jag kunde ha mer fel. Jessica Schiefauer överraskade mig flera gånger. Det var mycket trevligt att läsa en bok där man för en gångs skull inte hade någon aning om vad som skulle hända. Det var flera saker med den här boken jag tyckte om men också saker jag inte tyckte om. Jag tyckte om språket, hur den är skriven, hur saker är beskrivna. Jag tycker om hur karaktärerna är uppbyggda. Jag tyckte inte om vissa saker som hände, men boken skulle inte varit rätt om de inte varit där. Boken hade inte blivit bra utan de sakerna. Det är de böckerna som berör, de som har någonting i sig som läsaren inte tycker om. Det får läsaren att tänka. Jag skulle inte vilja ändra någonting i den här boken, den träffade precis rätt.

Pojkarna är en bok som lockar till diskussion om könsroller och identitet. Två ämnen som vi förmodligen borde prata mer om i dagens samhälle.

Mycket läsvärd, en bok som får en att tänka.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Pojkarna

 1. Anna says:

  Svar: Finns det svarta Vampire Academy-omslag som inte har ansiktena? Hur ser de ut?(: Kan du lägga upp en bild på dem?(:

 2. Anna says:

  Du behöver absolut inte känns dig dum för att du skrev fel!(: Det händer alla ibland(: Läser du någon bra bok just för tillfället?

 3. Pingback:   Pojkarna | Barnboksprat

 4. aLva says:

  Jag gillade inte pojkarna, tyckte inte att boken stämde med hur det är idag.
  Läs gärna min recension av den här: http://ingetlivutanbocker.blogg.se/2011/september/pojkarna-av-jessica-schiefauer.html#comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s