Prinsessan & tiggarflickan

Prinsessan & tiggarflickan – Kate Brian

Original title: The Princess and the Pauper

I give this book 4 stars out of 5 possible.

Carina avskyr att vara Vinlands kronprinsessa och längtar efter att få åka till Los Angeles för att gå på en rockkonsert (som hon egentligen inte får gå på). Men så träffar hon Julia. Sin dubbergångare, som går med på att byta plats med henne för en dag i utbyte mot pengar så hon kan betala hyran.

Jag blev lite förvånad när jag började läsa Prinsessan & tiggarflickan. Jag var lite rädd att det skulle vara en typisk tjejbok man läser när man är 10-11. På sätt och vis tyckte jag att det var lite en sån bok, men jag tyckte samtidigt att jag inte var för gammal för att läsa den. Den var lite mysig. På ett litet sätt.  Jag trodde att jag visste hur den skulle sluta, men sedan kom en liten twist och jag var inte riktigt säker. Karaktärerna var kanske inte så välutvecklade, men det är en kanske ganska välanvänd historia, och jag tyckte att Kate Brian skrev den på ett bra sätt.

 

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Prinsessan & tiggarflickan

  1. Nea says:

    Jag minns att jag älskade den där för några år sedan. Skulle vilja läsa om den 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s