Förhäxad

Förhäxad – Naomi Nash

Original title: You are so cursed

I give this book 3.75 stars out of 5 possible.

Series: Smooch #5, don’t have to read in order.

Andra böcker i serien (i ordning): Galen i Orlando, Huggtänder?, De fördömdas cirkus, Året då allt gick snett, Sk8ter boy, Super vaddå???, The real deal – Gilla läget, Fett med otur, Förfalskaren, Super 16 och The real deal – Utan manus.

Vicky Marotti är en skicklig magiker. Hon kastar förbannelser över översittare för att de ska lämna henne och hennes kompisar ifred. Men så upptäcker Gio sanningen; att hon är lika mycket häxa som hon är populär (och det vill säga väldigt lite). Nu är frågan om hon kan lita på överklasskillen eller om han kommer avslöja hennes hemlighet och skämma ut henne inför hela skolan?

Flera gånger när jag läste Förhäxad tänkte jag att det var lite konstig. Jag har tidigare läst boken Huggtänder? av Katie Maxwell och där förekommer alla möjliga olika varelser (häxor, vampyrer etc.) och det var inte ett dugg konstigt. I Förhäxad förekommer det en fejk-häxa men alla tror att hon är en riktig häxa och det är ingenting konstigt med det. Det är ingen där som ifrågasätter om häxor finns. Eftersom Huggtänder? och Förhäxad ingår i samma serie, fast de är av olika författare, får det mig att tro att de är i samma värld, men efter att ha läst den här boken är jag inte lika säker längre. Ingen ifrågasätter att det finns häxor, men det finns ingen annan i boken som är någonting utöver människa. Jag får kanske ta och läsa någon mer bok i serien innan jag vet hur det hänger ihop.

Men trots vissa saker som gjorde att jag tyckte den var ganska konstig så tyckte jag att den var bra. Boken handlar i grunden om en person som gör saker för att skydda personer i sin omgivning. Trots att hon visar sig hård på utsidan är hon väldigt mjuk på insidan. Även om hon är duktig på det hon gör så har hon otur, ganska mycket otur, vilket gör det lite underhållande. Det hade varit en helt annan sak om hon hade lyckats med allt hon gjorde, om det inte hade kommit någonting i vägen för henne.

Jag tyckte att Förhäxad var lite mysig, fast lite konstig, att läsa. Det är en bok som man blir glad av att läsa.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Förhäxad

  1. Pingback: Oktober 2011 « I read quite a lot

  2. SVAR: har du det? 🙂 jag har kollat in den jättelänge xd, så nu är det dags! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s