Cherry Ames, Sköterskeelev

Sköterskeelev1jpg

Cherry Ames, Sköterskeelev – Helen Wells
Original title: Cherry Ames, Student Nurse (1942)
Series: Cherry Ames #1
Publishing house: Albert Bonniers

Jag såg ett antal gamla Cherry Ames-böcker på en hylla i den lokala bokhandeln. Jag kände igen namnet Cherry Ames och hade för mig att jag hade hört det någonstans ganska nyligen. Jag tittade lite på titlarna och såg att de hade den första boken i serien, Sköterskeelev, och jag tänkte att jag var tvungen att prova.

Boken är skriven på 40-talet och det märks i vissa avseenden och andra inte. Jag tycker om den beskrivna vardagen. Jag tycker om att läsa hur Cherry växer, lär och tar hand om patienter. Tyckte dock att den där kanske-kärlekshistorien var lite onödig.

Cherry Ames verkar ha blivit en av mina samlar-serier. Jag gick tillbaka till bokhandeln, efter att ha läst den här, och köpte några fler… Nu har jag att läsa ett tag. Den hamnar nog i kategorin “bra att läsa när man ska varva ner lite”. Det kräver inte så mycket av läsaren utan är mer trevlig att läsa. Det är lite trevligt att läsa om 40-talet och jämföra hur det var då med nu.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s