The Case of the Stuttering Bishop

The Case of the Stuttering Bishop – Erle Stanley Gardner
Originaltitel: The Case of the Stuttering Bishop (1936)
Serie: Perry Mason #9
Typ av bok: Pocket
Längd: 189 sidor
Förlag: Pocket Book Inc.

Från bokens baksida:
The Bishop made Perry Mason a proposition. It involved a tightwad millionaire, a twenty-two-year-old manslaughter charge, a phony granddaughter, and a three hundred thousand dollar fee–maybe.

As he was leaving Mason’s office, Bishop Mallory also said: “The only change you stand of winning the case is through my testimony as a witness.”

“How did you size him up?” Della Street asked.

“If he’s a bishop,” said Mason, “he’s pretty human.”

“Why do you say,
if he’s a bishop?”

Mason said slowly, “Bishops don’t stutter.”

But this Bishop not only stuttered, he got hit over the head and disappeared and Perry Mason was off on an inquiry that will startle even those fans accustomed to his dramatic adventur
es.

Jag tycker mycket om Erle Stanley Gardners böcker men jag har oftast inte jättemycket att säga om dom så jag tycker att det är klurigt att skriva bokrecensioner om dom. Böckerna ger en väldigt varm och gosig känsla i magen så jag vill ändå ge böckerna en plats av min uppskattning.

Det är något med språket och känslan i dom som gör att de känns mysiga och tidlösa. Även om boken har några år på nacken så tänker jag aldrig på att den är så gammal som den är, den här historien skulle man ha kunnat stoppa in lite närsomhelst i tiden.

En av mina favoritdelar i Mason-böckerna är utfrågningarna i domstolen. Det är lite olika mycket i olika böcker, i den här boken tog de scenerna inte så stor plats men det fanns med i alla fall! Det är någonting med klurigheten bakom frågorna som ställs och att det oftast är där som någon viktig ledtråd i gåtans lösning upptäcks som tilltalar mig.

Jag tycker om karaktärerna, de är sympatiska och väldigt lätta att tycka om. Mitt hjärta slår för Perry Mason och Della Street.

Jag ger boken 4 av 5 stjärnor – jag tyckte väldigt mycket om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s