Måndag/Monday #52

Nu har jag min första betalda semester! Självklart började jag semestern med att inte riktigt hålla koll på vilken dag det var så måndagsinlägget kommer inte på en måndag.

Den senaste veckan har jag hunnit läsa flera stycken böcker, vi gör en liten sammanfattning.

En oväntad förälskelse och En förtrollande hemlighet lånade jag av mamma, varav den senare var i sin tur lånad från biblioteket. De var väldigt snabb-lästa, det var väldigt lätt att bara läsa lite till. En oväntad förälskelse hade lite Att tukta en argbigga-vibbar (som jag ännu inte har läst men länge tänkt göra), En förtrollande hemlighet var en askungesaga. Av de två så tyckte jag mest om En förtrollande hemlighet. När jag la in böckerna på Goodreads upptäckte jag att jag redan läst En förtrollande hemlighet på engelska, men det tog ett tag innan jag kände igen den.

Näst på tur var tre Cherry Ames!

I Syster Cherry i New York bor Cherry tillsammans med sjuksköterskegänget i New York och är distriktssköterskor.

I Sköterska ombord är Cherry ledig i en månad på grund av utbrändhet (om jag inte kommer ihåg fel så är det inte första gången det händer). När hon varit hemma i två veckor får hon jobb på ett kryssningsfartyg och de är ganska överens om att hon skulle må bra av miljöbytet

Jag blev lite förtjust i båtdoktorn och eftersom han sa att han skulle börja jobba på ett barnsjukhus hoppade jag på nästa del, Cherry Ames på barnsjukhuset, ganska direkt men tyvärr var han inte med där.

I veckan kom tre Alanna-böcker hem till mig! Jag hittade dom begagnat på nätet och slog till. Både den här och serien om Daine läser jag om med jämna mellanrum.

Jag avslutar med en bild från när vi var ute och vandrade igår. Vi hittade bland annat blåbär så avslutade dagen med att göra oss en rabarberpaj. Mums!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s