Nattkorpen

Nattkorpen – Johan Runberg
Series: Månvind & Hoff #1
Type of book: Hardcover
Length: 183 pages

Synopsis från förlagets hemsida:
Vintern håller Stockholm i ett järngrepp, tullarna är igensnöade och det går varken att ta sig in eller ut ur staden. Mika har bott på Barnhuset på Drottninggatan i hela sitt liv. För att kunna överleva i 1800-talets Stockholm har hon utvecklat ett skarpt sinne för detaljer och hotfulla situationer. En natt lämnas en nyfödd flicka till barnhuset av en skräckslagen ung man. Det blir början på en kedja av händelser som ska försätta Mika i större fara än hon någonsin kunnat föreställa sig.

När det var min tur att föreslå böcker att rösta om var Nattkorpen en av alternativen, den vann omröstningen med hästlängder. Vi har ännu inte hunnit ha vårt bokprat där vi diskuterade boken, vädret satte käppar i hjulet för det planerade diskussionstillfället så vi sköt fram det en vecka, så det ska bli spännande vad de andra tycker om boken.

Jag förstår att den här boken har fått pris. Det är en bok som både gammal och ung kan uppskatta. Det är en spännande bok som är väldigt lätt att fortsätta läsa. Jag tycker om dynamiken mellan Mika och Hoff. Vi vet inte genast om polisen som drar med henne ut till fängelset är en bra eller dålig man, vi får känna tveksamheten tills han bevisat vad han går för.

Det är något speciellt med historier som har en karaktär med sinne för detaljer, lite i Sherlock-anda, och det här är en sådan. Det är väldigt tillfredsställande när Mika kan göra en slutsats eller knäppa någon på näsan med sina färdigheter.

Nattkorpen är den första boken i en serie och det finns fortfarande lösa trådar som behöver knytas ihop som gör att jag längtar efter att få plocka upp nästa del. Först måste jag bara diskutera boken med mina medläsare innan jag får fortsätta på nästa del…

Jag gav boken 4 av 5 stjärnor – jag tyckte väldigt mycket om den.

Advertisement

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s