Jackaroo

Jackaroo – Cynthia Voigt

Original title: Jackaroo

I give this book 5 stars out of 5 possible.

Jackaroo handlar om Gwyn som är en värdshusvärds dotter. Hon är snabb på att ge svar på tal och anses vara en argbigga. Men Gwyn bryr sig om andra, hon tycker inte om hur människor har det. Hur de plågas av höga skatter, hunger och orättvisor. Det får henne att tänka på Jackaroo, en hjälte från sagorna.

Jackaroo är den första boken i en serie. Andra boken i serien heter Lyckans hjul. Jag läste Lyckans hjul innan jag läste Jackaroo och jag märker skillnaden mellan skrivsätten i böckerna. Men samtidigt märker man att det är samma författare. De är skickligt skrivna. Svårt att säga vilken som är den bättre av dem. Det märks i alla fall att böckerna är fristående, de behöver inte bli lästa i en speciell ordning, även om de fortfarande hänger ihop.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s