Misstänkt

Misstänkt – Robert Muchamore

Original title: Cherub – The Fall

I give this book 4.5 stars out of 5 possible.

Misstänkt är den sjunde boken i serien Cherub. Cherub är en underrättelsetjänst i Storbritannien som har agenter mellan 10 och 17 år gamla, antingen föräldralösa eller av någon anledningar har föräldrar som inte kan ta hand om dem. I den här boken får man följa James, vars uppdrag går fel och det är inte säkert om han får stanna på Cherub och om Lauren, James lillasyster, som skickas ut på ett solouppdrag.

Tidigare böcker i serien är Rekryten, Uppdraget, Fritagningen, Fritt fall, Överlevarna och Aktivisterna. Senare böcker i serien är Gängkriget, Sömngångaren och Generalen. Det finns också två böcker som inte har hunnit bli översatta än; Cherub – Brigands MC och Cherub – Shadow Wave.

Jag är lite imponerad av Rober Muchamore. Det känns som att hans böcker är väldigt genomarbetade och att han har gjort mycket research inom ämnena han har med i boken för att det ska bli så bra som möjligt. Han är också snabb med att ge ut böcker, ibland ger han ut två, eller flera, böcker om året. Jag tycker om språket i boken, översättningen är bra. Och jag tycker att man kan läsa Cherub-böckerna även när man är över 12-13 år. Jag uppskattar böckerna mer nu än vad jag skulle ha gjort när jag var så gammal.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s