Kär i kärleken

Kär i kärleken – Lina Forss

Original title: Kär i kärleken

I give this book 4.5 stars out of 5 possible.

Timotej är kär. Hela tiden. Hon är kär i Måns, Wille, Paul och John. Eller är hon bara kär i kärleken? Hur vet hon att hon är kär på riktigt?

Kär i kärleken är en bok som handlar om kärleken. Hur vet man att man är kär? Hur gör man det rätta när man är det? Jag var lite osäker på den här boken i början. Jag tyckte att jag kände igen den här typen av bok, visste hur den skulle sluta. Jag tycker inte om sådana böcker och tänker oftast “nejnejnej, gör inte så!” när jag läser dem. Men den här var så fin. Och den var så svår att sluta läsa, jag var tvungen att läsa klart den innan jag kunde lägga den ifrån mig. Kär i kärleken är en bok som alla tonåringar som är osäker på kärleken borde läsa.
När jag läser böcker på svenska är jag van att språket är ganska enkelt och nästan lite simpelt, någonting som kan bero på att de nästan alltid är översatta. Därför blev jag väldigt glad när jag läste den här boken och språket är som det borde vara i en bok. Inte för enkelt, inte för svårt – helt enkelt lagom. Ett stort ordförråd och en fin meningsbyggnad. Att läsa böcker på originalspråk är helt enkelt bäst! Jag blev helt klart fast av Lina Forss och kommer klart leta upp fler av hennes böcker.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kär i kärleken

  1. Lina says:

    Men hur besinningslöst överlyckligt vettvillig blev jag inte av din fina recension Yrsha? Underbaraste, tack! Så varm och lugn jag blev inombords av att få läsa det här och så vacker kvällen blev av dig. Må allra bäst och jag bara måste, måste, måste få säga TACK IGEN!
    Var rädd om dig, nu ska jag skriva mer.

    Och jo, håller helt med dig, kan man läsa på orginalspråket så är det en ynnest att få läsa just så. Språket är sin egen karaktär när sakernas tillstånd är som bäst.

    Kram från Lina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s