Blå dahlia

Blå dahlia – Nora Roberts

Original title: Blue Dahlia

I give this book 3 stars out of 5 possible.

Den nyblivna änkan Stella flyttar tillbaka till sina barndomstrakter för att börja om på nytt. Hon söker ett jobb inom en handelsträdgård och irriterar sig på landskapsarkitekten. Det gör också Harperspöket…

Blå dahlia är en första boken i en triologi. De andra två böckerna heter Svart ros och Röd lilja.

Det här är en bok som har romantik, mystik, spöken och en del humor. Jag var ganska tveksam till Blå dahlia i början innan den riktigt kommit igång, men så fort hon flyttade blev det bättre. Jag var rädd att hela boken skulle vara “jag är så ledsen, jag har mist min man”-bok som är sorglig rätt igenom. Nora Roberts böcker är ganska lika – av de fem jag läst hittills. Kvinnan i huvudrollen är uppbyggd på liknande vis och det finns alltid en man med i det hela. Jag var inte riktigt säker på hur jag skulle betygsätta den här boken. Den är förutsägbar och har ibland lite mycket detaljer i vissa scener. Men jag tycker om spöket och hur Nora Roberts skildrar Stellas arbetsplats. Så jag ger boken en trea. Jag tror att Blå dahlia är riktad till kvinnor 20+, kanske till den som ofta har ett barn runtomkring sig, men jag tror att tjejer under 20 också skulle kunna uppskatta den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s