Starcrossed – Helena

Starcrossed – Helena – Josephine Angelini

Original title: Starcrossed

I give this book 4 stars out of 5 possible.

Helena Hamilton. Extremy blyg. Mår fysiskt illa av uppmärksamhet. Snabb. Stark. Vacker. Mardömmar börjar. Inför hela skolan attackerar hon Lucas. Ömsesidigt hat. Börjar hon bli galen?

Starcrossed – Helena är den första boken i en triologi. Andra boken beräknas nu att släppas i maj 2012 på engelska. Jag tror att boken kommer heta Dreamless på engelska.

Jag har läst många recensioner av Starcrossed – Helena. Enbart positiva sådana, så när jag sprang på boken kunde jag inte låta bli att ta med mig den hem. Alla synopsis jag läst har sett likadana ut och påminner om baksidestexten. När jag själv skulle göra ett försök slog det mig att det inte fanns så många sätt att berätta om bokens handling på så jag beslöt mig för att göra på det här sättet. Om man klickar på bilden kommer man till Bonnier Carlsens hemsida där man kan se hur de beskriver boken (om du inte har läst boken tycker jag att du då bara ska läsa första stycket, för jag tycker att det avslöjas lite för mycket i andra stycket).

Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken. Jag var lite orolig i början, tänk om jag inte skulle tycka om den så mycket som jag hoppades? Men jag tycker nog att den upplevde mina förväntningar. Man var inte riktigt säker på vad det var som skulle hända, den överraskade mig flera gånger. Jag tyckte inte heller att det var saker som berättades eller hände i onödan, som vissa böcker har ibland, de som man inte riktigt förstår varför de är där. Det var en helt ny historia för mig. Jag gillar när en författare kommer på nya saker att skriva om. Det har hänt att jag har läst en bok med lite mytologier och sånt i, men aldrig på det här sättet. Jag tycker att framsidan på boken var väldigt fin också. Den är lite finare än den amerikanska.

Ser fram emot att få läsa de andra två böckerna!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Starcrossed – Helena

 1. Anna says:

  Svar: Jadu, allt beror ju lite på vad du gillar att läsa. Den är som sagt var väldigt ytlig och lite spännande då och då. Dessutom är den ju väldigt lättsam. Jag tycker att du ska försöka dig på första boken, gillar du inte den behöver du ju inte läsa vidare(: Men när man väl läst första så är man väldigt sugen på att läsa vidare, bara för att få reda på vem Gossip Girl är(:
  Hoppas mitt svar hjälpte dig någorlunda(:

 2. är det någon som vet när den andre boken ska komma ut på svenska?

  • Yrsha says:

   Eftersom boken kommer ut i maj 2012 dröjer det säkert minst ett halvår till att boken kommer ut på svenska. Det är min gissning i alla fall. Man kan ju alltid hoppas att den kommer tidigare.

 3. Yrsha says:

  Vad roligt! Då behöver vi inte vänta så länge 🙂

 4. Millan says:

  Jag älskade den här boken! Läste den på ett dygn, den var så spännande tur att den svenska kommer ut så snart efter den engelska! Jag längtar så! Detta är verkligen en bok man antingen hatar eller älskar (jag äääälllssskkkaarrr den!) . Men om du älskar den så lovar jag att du inte kommer kunna lägga ifrån dig den! Jag är inget stort fan av fantasy men den här boken är underbar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s