Morgongåvan

Morgongåvan – Eva Ibbotson

Original title: The Morning Gift

I give this book 5 stars out of 5 possible.

Då nazisterna marscherar in i Österrike får Ruth lite problem med att kunna ta sig ut ur landet till sin familj. Men så kommer Quinton Someville, en kollega till Ruths far, till undsättning. För att kunna smuggla ut Ruth ur landet blir han tvungen att gifta sig med henne. De kan ju lätt avbryta äktenskapet så fort de kommer till England.

Morgongåvan är så fin! Det är svårt att säga någonting annat. Den har allt! Man tror att man vet hur boken ska utspela sig, men så fort man tänker så händer någonting oväntat. Den får en att vilja, får en att vilja säga till Ruth vad hon ska göra. Berätta för henne att det inte alls är så.

Jag älskar Quin! Men samtidigt kunde jag bli irriterad på honom, varför såg han inte?

Det är helt klart inte sista gången jag läser Morgongåvan. Det är en bok som jag inte skulle ha någonting emot att läsa om så fort jag lagt ned den, någonting som aldrig händer. Trots det kommer jag vänta med det, för jag vet att den kommer vara bättre när jag inte kommer ihåg allt som händer.

Morgongåvan är en bok som jag gärna skulle vilja se som film. Det känns som att skulle kunna bli väldigt bra om man filmatiserar den på rätt sätt.

Läs den!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Morgongåvan

  1. Frida says:

    SVAR: aw Tack! 😀

  2. Anna says:

    Svar:(förlåt för sent svar) När jag läser en riktigt bra bok blir jag extra sur om det är massa ljud omkring mig för då vill jag verkligen fokusera på boken och ta in varje detalj. Fast det är förstås jobbigt när man har en bok som man inte alls kan fokusera på för att den inte är så bra, då blir det ju bara värre när det är ljud omkring.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s