På slaget tolv

På slaget tolv – Nora Roberts

Original title: High Noon

I give this book 5 stars out of 5 possible.

Pheobe MacNara är den främste gisslanförhandlaren i Savannah. Hennes skicklighete kommer av erfarenhet. När hon var tolv hölls hon själv gisslan med sin mamma och bror.
En framgångsrik kvinna är inte alltid uppskattad av manliga kollegor, hon får ständigt vara på sin vakt. Genom sin försiktighet håller hon också uppvaktande män borta.
En dag råkar Pheobe ut för ett överfall i polishuset och blir ganska illa misshandlar. Och inte långt därefter börjar det komma hotfulla meddelanden av olika slag.
Och så finns det förstås en kille med i det hela, som det alltid finns i Nora Roberts böcker.

Först vill jag bara säga att På slaget tolv är väldigt annorlunda om man jämför med tidigare böcker jag läst av Nora Roberts. Den här fokuserar inte lika mycket på den romantiska delen. Den här boken är mer en deckare. Fast inte helt igenom deckare, tror jag. Jag har inte läst så mycket deckare, någonting jag borde se till att göra.

Jag älskar hur Nora Roberts bygger upp Pheobe. En stark, målmedveten kvinna som vet vad hon vill som inte måste tas hand om någon. Men samtidigt har hon svagare sidor, något en karaktär måste ha för att kunna vara trovärdig. Det finns också ett barn med i bilden, Carly, någonting som det i övervägande del har funnits i de böcker jag har läst av Nora Roberts. Här finns känslan att man måste beskydda barnet. Och hur man ställer in sig hos föräldern genom barnet.

Samtidigt som jag tyckte att den var tillräckligt otäck för att inte vilja läsa den innan jag skulle sova tycker jag att den är fin och mysig. Någonting som jag inte riktigt kan förklara. Vad jag vet är att Nora Roberts lyckades väldigt bra med den här boken.

Mer böcker som den här vill jag ha! Rekommenderas!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s