Frost

Frost – Maggie Stiefvater

Original title: Shiver

I give this book 3.5 stars out of 5 possible.

Frost är den första boken i en serie. Den fortsättes av Feber och Forever, som vad jag vet inte har blivit översatt till svenska än. När den kommer ut vet jag inte heller.

När Grace var liten blev hon biten av vargar men en varg räddar henne. Efter det  har hon alltid betraktat vargflocken genom fönstret. Speciellt hennes varg. Mot sommaren försvinner de. Då möter hon Sam. Och de har ont om tid.

I början var jag lite tveksam att läsa den här boken. Men jag har läst flera possitiva recensioner av boken och de flesta som har läst den verkar gilla den så jag bestämde mig för att ge den ett försök. Jag var till en början också tveksam när jag hade kommit en bit in i boken. Till en början tyckte jag att hon var lite besatt av vargarna, men det det var väl okej – det är ju lite det hela boken kretsar kring. Men sen var det en sak till. Nej, hon blev inte kär i Sam första gången hon såg honom som honom – hon var kär i honom redan innan de träffades. Jag kan se att det säkert är lite av charmen av den här boken att det är så, men det tilltalade inte riktigt mig.

Men jag tyckte faktiskt att boken tog sig. Man visste inte riktigt hur boken skulle sluta. Visst tänkte jag att det var ganska självklart att boken bara kunde sluta på ett sätt. Fast ju närmre slutet jag kom, desto osäkrare blev jag. Jag ville att den skulle sluta som jag ville, men det gick inte riktigt att förutse hur den skulle sluta. I hela boken fanns det en tid man visste skulle komma, utan den tiden skulle det inte bli något slut. Men samtidigt finns ju de här andra två böckerna som är fortsättningen. Jag har aktat mig för att ta reda på vad det är som händer i dem för jag vill inte bli spoilad. Jag kände att jag inte ville veta vad de handlar om för då skulle jag med största sannolikhet få reda på hur den här slutade.

Jag vet inte riktigt hur stor roll språket gjorde i omdömet av boken. Jag skulle kanske ha ansett att den var bättre om jag fått läsa den på engelska, jag vet inte. Jag vet inte om det var översättningen eller originalspråket som var lite mysko ibland.

Jag gillade sättet att mäta tid i grader. Det var inte i dagar eller veckor eller månader, utan i grader. Det var inte hur lång tid som gick som spelade någon roll. Det som spelade någon roll var hur många grader det var. Maggie Stiefvater fick på så sätt fram hur mycket graderna spelade någon roll i historien. Det tyckte jag var smart.

Så jag måste säga att boken blev bättre mot slutet och jag kan inte annat än säga att jag ser fram emot att få läsa nästa bok.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Frost

  1. Frida says:

    SVAR: Jag med! 😀 BTW Har du sett att jag har anordnat en bokträff med en annan bokbloggare? 🙂 Kanske sugen att komma? 🙂

  2. Den där serien/böckerna vill jag hemskt mycket vilja läsa!

    Re: Ja, jag tror att de valt lite fel skådespelare i serien tyvärr.. Det kan nog bero på därför! Jag själv är inte så mycket för sånt där med superkrafter och sådär, men Julia pratar mycket bra om den serien. Verkar som att den påminner lite om Lost.
    Tack så mycket och detsamma 🙂

  3. Pingback: Feber | Have You Read This One?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s