Feber

Feber – Maggie Stiefvater

Original title: Linger

I give this book 3.5 stars out of 5 possible.

Feber är den andra boken i en serie. Om du inte har läst första boken i serien ska du kanske inte läsa den här recensionen för att undvika spoilers till den första boken Frost.

Feber fortsättes av Forever, som inte har hunnit bli översatt till svenska än.

Grace har aldrig varit sjuk. Varför kommer då denna illamående och huvudvärken? Är det vargen inom henne som aldrig kom när hon var liten?

Jag tyckte inte att Frost var så jättebra. I de flesta fall brukar den första boken vara bäst i en serie. I det här fallet tycker jag att den andra boken var bättre än den första. Det kändes som att det hände mer.

Berättelsen berättades mellan fler personer. Jag tyckte om att det inte bara handlade om Grace och Sam. Jag tror inte att det skulle ha blivit lika bra. Nu händer det mer. Man fick veta något annat än bara hur varmt/kallt det var och “oj, nu är snart tiden över”. Det blev en helt annan känsla i den här boken.

Jag gillar att följa Cole. Jag gillar honom. Han är inte som de andra och försöker undvika att vara varg. Han vill vara varg. Det blir en helt annan grej att läsa om honom.

När jag har läst den här ser jag fram emot att få läsa nästa när den kommer ut på svenska. Tänker nog fortsätta läsa serien på svenska även om jag är lite nyfiken på hur originalspråket är. Boken slutade med en upptäckt som förändrar allt, och man blir allt lite nyfiken på hur det ska gå med alla sen.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Feber

  1. Pingback: Oktober 2011 « I read quite a lot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s