En olustig början

En olustig början – Lemony Snicket

Original title: The Bad Beginning

I give this book 5 stars out of 5 possible.

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv #1

Fortsättes av: Reptilrummet, Den sorgsna sjön, Det sällsamma sågverket, Den skräckfyllda skolan, Det hemliga hisschaktet, Den bedrövliga byn, Det hotfulla hospitalet, Det tvetydiga tivolit, Den slippriga sluttningen, Den gruvliga grottan, Den fördröjda finalen och Slutet.

När Violet, Klaus och Sunnys föräldrar dör får syskonen bo hos sin närmsta släkting, vilket var föräldrarnas önskemål. Det visar sig vara greve Olaf som är girig och bara vill åt barnens pengar och som skulle göra vad som helst för att komma åt dem.

Redan i början av boken varnas man för att det inte är någon lycklig historia. Och lite i mitten. Och i slutet. Det kan inte vara trevligt att få åka till en elak gubbe som bara vill åt ens pengar. Men även om det inte är en glad historia tycker jag att det finns mycket humor i boken och det är svårt att låta bli att le åt vad som händer. Trots att de inte är så gamla är de så kloka och vet så mycket. Ibland i böcker kan jag känna att författaren har gett karaktärerna i boken fel ålder för när man är så gammal är man inte riktigt sån. Men det stämde inte med den här boken. Jag gillar Violets allt tänkande och hennes uppfinningar. Jag gillar Klaus förklaringar på ord och hans kärlek till böcker. Jag gillar Sunnys kommentarer.

Även om boken klassas som en barnbok tycker jag att det inte finns någon begränsning på hur gammal man kan vara när man läser En olustig början. Bara man har barnasinnet kvar.

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv blir en serie jag kommer fortsätta läsa.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to En olustig början

  1. Miriam says:

    Min lillasyrra har dem. Ska nog låna och läsa ^^

  2. Pingback: Oktober 2011 « I read quite a lot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s