Frestelser

Frestelser – Sara Shepard

Original title: Pretty Little Liars – Wicked

I give this book 3 stars out of 5 possible.

Frestelser är den femte boken i serien Pretty Little Liars. De tidigare böckerna i serien heter Lögner, Hemligheter, Skandaler och Intriger. På engelska har också KillerHeartlessWanted och Twisted kommit ut. Den 6:e december 2011 kommer Ruthless ut.

Läs inte detta om du inte har läst de tidigare böckerna i serien. Kan innehålla spoilers!
Alisons mördare har blivit häktad och rättegången kommer snart äga rum. Trots att man hittat vem som skickat de mystiska meddelandena under signaturen A slutar inte meddelandena komma. Man kan inte heller säga att tjejernas lögner hjälper det dem mot A.
Slut på spoilers.

Jag var lite smått förvirrad när jag började läsa Frestelser. Jag kom inte riktigt ihåg hur Intriger slutade. Hur det kommer sig att Hanna är där hon är. Delvis beror det nog på att jag har tittat på tv-serien samtidigt som jag läst böckerna och det är inte samma saker som händer. Och det är olika personer som gör/inte gör saker.

Jag tror att jag hade tyckte att boken hade varit bättre om språket varit bättre. Jag vet inte om det är översättningen som gör det, om det är originalet eller om det inte riktigt går på svenska. Men jag tycker att historien väger upp det hela. Det är spännande och samtidigt är det lite vardag i det hela. Man ser huvudpersonerna inifrån och ser att de inte är perfekta även om det kanske verkar så utifrån.

Och jag tycker att Aria kan hålla sig till killar i sin egna ålder.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s