Kitty i Europa

 

 

Kitty i Europa – Carolyn Keene
Three books in one: Mysteriet i Schweiz, Jakten i Rom och Terror i Grekland.

Original titles: Nancy Drew Files 72 – Swiss Secrets, Nancy Drew Files 73 – Rendezvous in Rome, Nancy Drew Files 74 – Greek Odyssey

Series: Kitty / Nancy Drew Files #72-74

I give this book 4 stars out of 5 possible.

Kitty och hennes vänner Bess och George ska resa runt i Europa över en sommar. Tanken är att det ska bli en härlig semester. Såklart blir det inte riktigt som det var tänkt. I Schweiz möter de Franz Haussman (som är arvtagare till en av landets största förmögenheter) och blir nästan överkörda av en båt när de åker skidor. I Italien får Bess en kopia av ett antikt halsband. Som visar sig vara äkta och närmast ovärdeligt. I Grekland  blir hotellets kassaskåp plundrat.
Kitty träffar Mick under resand gång och hon börjar fundera hur det egentligen är med henne och pojkvännen Ned där hemma.

Det här är de första Kitty-böckerna jag läst som hänger ihop, som jag vet utspelar sig direkt efter varandra. De går att läsa var för sig, men jag tyckte om att jag hade dem i samma bok för det blev en helt annan känsla att läsa dem så här. Jag menar att ha dem på samma ställe och veta att de hänger ihop. Trots att de är fristående.

Jag tycker att Kitty-böckerna är mysiga. De är simpla, språket skulle kunna vara bättre och karaktärerna är inte så väldigt utvecklade. Men det räcker för mig. De är mysiga och är lite av en slö-läsar bok.

De senaste gångerna jag har läst en Kitty-bok har jag funderat lite på hur spåket är i original. Är lite nyfiken så jag får se om jag ska försöka få tag på någon Nancy Drew-bok. Det har jag sagt ett tag så jag får se när det händer.

Jag kollade runt lite efter att jag läst Kitty i Europa för jag var lite nyfiken på hur många Kitty-böcker som skrivits. Jag hittade hit och det finns tydligen flera olika Kitty-serier. Kitty i Europa tillhör en spin-off serie. Innan visste jag bara att Kitty och Lill-Kitty fanns. Nu har jag blivit nyfiken på de spin-off serier som jag inte visste om fanns, får se vilka som går att hitta.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kitty i Europa

  1. Pingback: December 2011 « I read quite a lot

  2. Pingback: Januari 2012 « I read quite a lot

  3. Hundöra says:

    Detta var min favorit Kitty-bok när jag var yngre. Nostalgi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s