The Secret Circle

The Secret Circle – L. J. Smith

Original title: The Initiation #1, The Captive part one
Series: The Secret Circle #1 and #2- part one

Cassie är inte världens gladaste över att behöva flytta från sina gamla kompisar. Men när hon börjar den nya skolan tänker hon att hon kanske kan passa in i alla fall. Det är innan hon möter Faye. Fast sen möter hon Diana. Och sen är ingenting sig likt längre.

Anledningen till att jag började läsa den här serien var tv-serien. Jag såg några avsnitt och tänkte “ja, den här serien vill jag läsa”. Samtidigt var jag lite tveksam för jag har tidigare försökt mig på Vampire Diaries av samma författare och det var inte riktigt någonting i min smak. Och när jag tittade på något avsnitt av tv-serien var det väldigt mycket som inte stämde. Jag var alltså lite rädd för att boken skulle vara mycket sämre och att det inte alls skulle stämma överens.

Jag tycker nog att mina farhågor stämde till viss del. Det var mycket som inte stämde. Till att börja med lever Cassies mamma. Jag har ingenting emot att hon lever i böckerna, men det är en stor skillnad på om en person lever eller inte lever. Sen har vi Faye. Hon är mycket grymmare i boken och jag tycker inte om henne här. Cirkeln är består av 12 personer istället för 6, det störde jag mig inte så mycket på. Men det blev lite fler personer att hålla reda på.

Det fanns också en del saker som jag tyckte bättre om i boken. Till exempel Cassies relation till Adam. Den är lite mer hälsosam i boken. I tv-serien blir den omedelbar, pang-på. Det är väl lite så i boken också, men det känns annorlunda. Det känns lite som att i vanliga fall skulle jag inte riktigt ha tyckt om den, men jag kan inte säga vad det är som gör att jag tycker om den.

Upptäckte när jag kom ungefär hit att jag skriver på fel språk. Men det får bli så den här gången. Ni kan låtsas att det är på engelska.

Som jag nämnde tidigare har jag läst lite av Vampire Diaries (de två första böckerna för att vara exakt) och serien passade mig inte riktigt. Jag tycker att The Secret Circle påminner om Vampire Diaries men jag tycker bättre om The Secret Circle. Jag var tveksam till den på många punkter men jag vill veta hur den kommer att fortsätta så jag siktar på att läsa fortsättningen.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in English and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s