Mordet på Orientexpressen

Mordet på Orientexpressen – Agatha Christie

Original title: Murder on the Orient Express

I give this book 5 stars out of 5 possible.

Boken utspelar sig mestadels på ett tåg. Man får följa Hercule Poirot. På tåget befinner sig också ett antal andra passagerare, varav en blir mördad i början av resan. Hercule Poirot är en privatdetektiv och han kan såklart inte låta bli att börja nysta i historien.

Ganska snart efter att Hercule Poirot har klivit på tåget presenterar Agatha Christie vilka som mer finns med på tåget. Jag kände att det blev väldigt mycket att ta in på en gång, man blir presenterad för många personer på en gång att jag blev rädd för att glömma bort dem och inte kunna hålla isär dem. Jag övervägde om jag skulle skriva upp karaktärerna på en lapp och skriva upp vad man får veta om dem så att jag enkelt ska kunna gå tillbaka och se vem det är man pratar om. Jag skippade den idén och fortsatte och läsa, jag tänkte att jag kunde ju alltid börja om om jag tyckte att det blev förvirrande med alla karaktärerna. Jag behövde aldrig skriva den där lappen. Ju längre in i boken man kommer, desto mer får man lära om de olika personerna. Det var inte alls så svårt att hålla isär dem som jag hade trott att det skulle bli. Fast jag använde mig en del av den lilla “kartan” över kupéerna som kom där man kunde se vilka personer som bodde i vilken kupé.

Mordet på Orientexpressen är den första boken jag har läst av Agatha Christie. Och jag känner på mig att det inte blir den sista.

Boken är väl genomarbetad och det finns ledtrådar gömda så att läsaren själv kan lista ut vem det är som är mördaren.

Jag tycker om Agatha Christies sätt att skriva. Jag tycker om hur man får veta saker bit för bit och att det inte går så snabbt. Mordet på Orientexpressen är en så kallad pusseldeckare. Mycket mysig och trevlig. Rekommenderas varmt.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Mordet på Orientexpressen

  1. Anna says:

    Svar: Tack så jättemycket! Ja, det är roligt om man får gamla böcker från släktingar där det står namn men om jag hittar en bok på Second Hand med namn i känns det nästan lite för personligt på något konstigt sätt^^

  2. Stepping Out of the Page says:

    I really need to get around to reading this book. 🙂

    Stephanie
    My IMM | My Int Giveaway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s