Matchad

Matchad – Ally Condie

Original title: Matched (2010)

Series: #1

Other books in this series: Crossed (not translated yet), Reached (out in November 2012)

Klicka på bilden för att komma till förlagets hemsida och se vad de skriver om bokens handling (och författare).

Jag tycker alltid att det är lite kul att se olika varianter av framtiden. Jag blir alltid lite fascinerad när någon har skapat ett nytt samhälle/förbättrat/försämrat det vi har. Hur kommer det här funka? Hur löser författaren det här? Hur fungerar maten? Skolan? Transporter? Kommunikation? Sånt tycker jag om. Skapandet av en ny värld alltså. Den här världen är en sådan där allt är väldigt hightec och människan kontrollerar allt för att man ska leva så bra som möjligt. Fast för de som kontrollerar, det ska ju inte vara någon belastning för dem. Det ska vara smidigt och enkelt.

Från början ville jag läsa Matchad på engelska, men det blev på svenska och det var inte så tokigt det heller. Språket var helt okej, det var ingenting som jag riktigt tänkte på. Den är några hundra sidor (runt 350) men det kändes inte som någon lång bok, den gick snabbt att läsa.

För övrigt vet jag inte riktigt vad jag tycker om boken. Det kändes som att det fattades någonting i storyn. Det var någonting som inte riktigt stämde med Cassia. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. Jag tror att det har någonting att göra med att hon blev kär väldigt snabbt. Eller var det för att hon vände sig mot samfundet ganska fort?

En helt okej bok. Den var inte superbra men inte heller dålig. En bra bok. Jag ser fram emot att få läsa fortsättningen. Jag vill se hur Ally Condie fortsätter storyn efter det här slutet.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Matchad

  1. Sv: Jag hoppas att jag kommer att gilla Kinsellas nya och inte har för höga förväntningar. Som jag hade på den här boken som du just har läst, t ex: Matched. Jag hade väldigt höga förväntningar på den och läste den (tyvärr) rätt snart efter Hungerspelen, som gjorde mig sugen på mer dystopi, och blev lite besviken på den. Jag kände lite som du, inte dålig men inte så jättebra heller.

  2. Pingback: Fortsättningslistan « Bokars blogg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s