Nattens cirkus

Nattens cirkus – Erin Morgenstern
Originalets titel: The Night Circus (2011)

Ibland stöter man på de här böckerna där man inte har någon aning om hur saker hänger ihop. Där man får bitar av en handling och man vill bara veta hur det kommer sluta, hur allting kommer sättas ihop. Lite som att lägga ett pussel. Nattens cirkus är en sådan bok.

Det är en av dessa böcker där allt inte händer i kronologisk ordning. Jag tycker inte att det var någonting besvärligt, man var bara tvungen att komma ihåg att kolla vilket år, just den här biten utspelar sig, i början av varje kapitel.

Det här är en typisk bok som får en att ställa frågor. Ju längre in i boken man kommer desto fler frågor dyker upp.

Jag tycker om Nattens cirkus. Jag tycker om böcker där man inte vet vad som kommer hända. Det var inte någon bok som gjorde så att jag satt klistrad och inte kunde lägga den ifrån mig, men den var inte tråkig. Den var väldigt bra skriven, och jag tyckte att översättningen var riktigt bra.

När jag hade runt 50 sidor kvar la jag ifrån mig boken för jag visste inte hur jag ville att den skulle sluta eller hur Erin Morgenstern skulle avsluta boken. Men, jag kunde inte hålla mig borta så länge, för jag ville ju veta hur den slutade.

Nattens cirkus är en annorlunda bok som växer fram när man läser. Där kan allting hända.

(Varning: klickar man på länken och tänker läsa synopsisen; läs inte de tre sista styckena om man inte vill veta saker för långt in i handlingen)

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s