Beautiful Creatures – Mörka drömmar, livsfarlig kärlek

Beautiful CreaturesBeautiful Creatures – Mörka drömmar, livsfarlig kärlek – Kami Garcia, Margaret Stohl
Original titel: Beautiful Creatures (2009)
Serie: Beautiful Creatures/Caster Chronicles #1
Andra böcker i serien (än så länge ej översatta): Beautiful Darkness (#2), Beautiful Chaos (#3), Beautiful Redemption (#4)
Förlag: Semic

Klicka här för att komma till förlagets hemsida och en synopsis.

Jag tycker om den här boken. Men den kändes som en typisk amerikansk ungdomsbok med övernaturliga inslag. Tjejen som blir kär i killen som säger att de inte kan vara tillsammans men de tycker om varandra för mycket för att kunna låta bli fast de vet om att det inte kommer kunna gå i slutändan. Nu med skillnaden att det är killen vi får följa och det är tjejen som har det där övernaturliga.

Även om boken är ganska lång kändes det inte som att det tog så lång tid att läsa den. Det var ingen bok som fick mig att bläddra vidare och vilja veta vad som kommer att hända nu, men den var uppbyggd på ett sådant sätt så det upplevdes som att det gick relativt snabbt att läsa boken.

I boken har de två huvudpersonerna den speciella förmågan att prata med varandra i huvudet. De här dialogerna var kursiverade för att man enkelt skulle kunna skilja på de olika dialogerna – utanför eller inne i huvudet. På några ställen (inte många, bara ett fåtal ställen) fanns inte kursiveringen. Jag vet inte om det var i översättningen kursiveringen försvann eller om det är så i original. Första gången det hände blev jag lite konfunderad om det var så att Ethan bara tänkte det och inte sa det till Lena eller om det bara var en miss, men när det hände igen senare antar jag att det var en miss.

Boken var bra, men den hade inte det där lilla extra som gjorde att jag satt fast och läste tills den var utläst. Det var inget som drog i mig att fortsätta läsa på direkten. Kanske om boken hade stuckit ut lite mer och varit lite mer annorlunda. Nu var den lite en i mängden.

Boken har nyligen blivit film, ni kanske inte har missat att den har gått på bio. Efter att ha läst boken är jag inte så sugen på att se filmen, men jag kan nog tänka mig att läsa nästa bok när den blir översatt.

Tack Semic för recensionsexemplaret!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s