Månadsammanfattning: januari 2017

Det har kliat lite i fingrarna efter att komma igång och blogga igen. Varför inte börja året med en månadssammanfattning av januari?

Fånge i öknen – Carolyn Keene (Kitty, Girl Detective #7)
Binti – Nnedi Okorafor (Binti #1)
Dagbokens hemlighet – Carolyn Keen (Kitty, Girl Detective #6)
Ljuset vi inte ser – Anthony Doerr
Vampire Academy – Richelle Mead (Vampire Academy #1, 10th Anniversery)
Kitty och det gåtfulla ansiktet – Carolyn Keene (Kitty, Nancy Drew Mystery Stories #60)
The Storyteller’s Daughter – Cameron Dokey (Once Upon a Time #1)

Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor: 1907
Svenska/Engelska: 4/3
Inkomna 2016/2017: 4/2
Hyllvärmare: –
Kartongböcker: –
Låneböcker: 1

Mina definitioner för lite termer kanske är brukligt att ha när de dyker upp här för första gången?
Inkomna 2016/2017: böcker som har hittat in i min bokhylla på något sätt under 2016 och 2017; kan vara böcker jag fått, recensionsexemplar eller helt enkelt köpta böcker.
Hyllvärmare: böcker som stått oläst i hyllan i över ett år.
Kartongböcker: böcker som kommer från mormor och morfars utrensade böcker, de står för närvarande i mitt rum nedpackade i kartonger i väntan på att bli lästa eller vidareskickade någon annanstans.

Jag samlar på Kitty-böcker och såklart måste jag läsa de jag äger också. I vanliga fall försöker jag att inte ha så många olästa Kitty hemma i taget men i somras snubblade jag över en utförsäljning av Kitty-böcker i en second hand-butik som höll på att stänga. Självklart kunde jag inte gå därifrån utan att jag hade köpt alla jag inte hade sedan tidigare. Nu har jag några att läsa innan jag får införskaffa mig några fler. I månadens läsning kommer böckerna från två olika Kitty-serier. Någon gång kanske det kommer ett inlägg dedikerat till Kitty och hennes olika serier.

Binti är en lång science fiction-novell (eller kort bok, vad man nu helst vill kalla det) som bror R tipsade mig om. Jag tyckte väldigt mycket om den och reserverade genast uppföljaren Home på biblioteket. Home släpptes den sista januari så förhoppningsvis kommer det snart en avisering från biblioteket som säger att den finns att hämta ut .

Två av mina kompisar från universitet (och jag såklart) har startat en liten bokcirkel. Den första boken vi läste var Ljuset vi inte ser. Den diskuterades, som brukligt är, på ett mysigt café. Nästa bok är redan vald och påbörjad.

Vampire Academy har hunnit vara publiceras i 10 år, med anledning av detta släpptes en specialutgåva med lite extranoveller i. Såklart passade jag på att läsa om boken samtidigt. Boken tycker jag fortfarande om och novellerna tyckte jag mer om än jag trodde att jag skulle göra.

När jag fyllde år sist fick jag Goldenär en re-telling av Rapunzel, i present av min mor. Jag tyckte om den och när jag senast beställde böcker lade jag till The Storyteller’s Daughter i beställningen. Den här delen i serien är en re-telling av Tusen och en natt. Det är samma sagokänsla över den som i Golden, det blir nog fler böcker lästa i den serien.

Det var en riktigt trevlig läsmånad det här, bara trevliga böcker.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s