Three to Get Deadly

Three to Get Deadly – Janet Evanovich
Original title: Three to Get Deadly (2010)
Serie: Stephanie Plum (#3)
Första bok i serien: One for the Money (#1)
Nästa bok i serien:  Four to Score (#4)
Typ av bok: Pocket
Längd: 350 sidor
Förlag: St. Martin’s Griffin

Synopsis från Goodreads:
Stephanie Plum, the brassy babe in the powder blue Buick is back and she’s having a bad hair day — for the whole month of January. She’s been given the unpopular task of finding Mo Bedemier, Trenton’s most beloved citizen, arrested for carrying concealed, gone no-show for his court appearance.

And to make matters worse, she’s got Lula, a former hooker turned file clerk — now a wannabe bounty hunter — at her side, sticking like glue. Lula’s big and blonde and black and itching to get the chance to lock up a crook in the trunk of her car.

Morelli, the New Jersey vice cop with the slow-burning smile that undermines a girl’s strongest resolve is being polite. So what does this mean? Has he found a new love? Or is he manipulating Steph, using her in his police investigation, counting on her unmanageable curiosity and competitive Jersey attitude?

Once again, the entire
One for the Money crew is in action, including Ranger and Grandma Mazur, searching for Mo, tripping down a trail littered with dead drug dealers, leading Stephanie to suspect Mo has traded his ice-cream scoop for a vigilante gun.

Jag gillar den här serien! Stephanie är envis, kickass, lär sig och ger aldrig upp! Det är roligt att hon kommer lite närmre Ranger i den här boken, den mystiske snubben (och en väldigt kick-ass prisjägare) som man knappt vet något om. Jag hoppas att han fortsätter att lära upp henne i nästkommande delar. Jag tycker också om farmorn, Lulu och Morelli.

Jag har inte kommit ihåg att hon har varit mörkrädd förut (men så har jag inte världens bästa minne heller). Jag förstår om hon är mörkrädd när det verkar vara så lätt att ta sig in i hennes lägenhet. Det verkar inte så svårt att att bryta sig in i hennes lägenhet precis…

Jag gillar samspelet och spänningen mellan Morelli och Stephanie, jag vill läsa mer! Jag tycker om att det inte ”bara” är ett fall åt gången som hon gör utan att hon kan göra lite snabbjobb under tiden, det gör att det händer lite samtidigt som hon försöker ta fast det stora uppdraget.

Jag tror att man med fördel inte ska sträckläsa alla böckerna efter varandra, jag tror att det efter ett tag kommer kännas som att man läser samma sak. Jag vill läsa fortsättningen, och det finns många kvar, men jag väntar lite grann innan jag lånar nästa.

Jag ger boken 4 av 5 stjärnor — jag tyckte mycket om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s