Dark Arts and a Daiquiri

Dark Arts and a Daiquiri – Annette Marie
Original title: Dark Arts and a Daiquiri (2018)
Inläsare: Cris Dukehart
Serie: The Guild Codex: Spellbound (#2)
Första boken i serien: Three Mages and a Margarita (#1)
Nästa bok i serien: Two Witches and a Whiskey (#3)
Typ av bok: Ljudbok
Längd: 7 timmar 39 minuter
Förlag: Tantor Audio

Synopsis från Goodreads:
When I found myself facing down the scariest black-magic felon in the city, practically daring him to abduct me, I had to wonder exactly how I ended up here.

It all started when I accidentally landed a job as a bartender—but not at a bar. At a guild, populated by mages, sorcerers, alchemists, witches, and psychics. Good thing this lame-o human is adaptable, right?

Then my favorite guild members—three sexy, powerful, and intermittently charming mages—asked for my help. Did they want access to my encyclopedic knowledge of cocktails? Oh no. They wanted to wrap me up in a pretty ribbon and plunk me in the crosshairs of a murderous rogue to lure him out of hiding.

So that’s what we did. And that’s why I’m here. About to be kidnapped. Oh, and our grand plan for safely capturing said murderous rogue? Yeah, that completely fell apart about two minutes ago.

Why did I agree to this again?

Första halvan av den här ljudboken tyckte jag gick väldigt långsamt och jag funderade på om jag skulle ge upp och byta till något annat att lyssna på istället. Men sen fick vi träffa The Ghost, efter det tog handlingen fart igen.

Jag tycker att det är lite störande att så fort det är någon kille som Tori träffar och kommer bra överens med så är den sexig, är apsnygg och hon kan inte låta bli att bli distraherad av deras “husky voice”. Det känns som att författaren inte riktigt vet åt vilket håll Tori ska gå, vem det är som ska vara “kärleksintresset”. Det hade varit skönt om två stycken av motsatta kön hade kunnat vara bra kompisar utan att det behöver vara något mer…

Jag blev lite förvirrad av den lilla fen i lägenheten i slutet. I början av boken trodde jag att det var en tjej-fe vi hade att göra med men senare i boken får man reda på att det är en kille? Antingen blev det fel någonstans, eller så lyssnade jag inte ordentligt. Den hade en skepnad av en tjej i början (och såg inte ut som sitt riktiga jag), det är mycket möjligt att jag missade att det var en liten (och söt) kill-fe som gömde sig bakom skepnaden. Nackdelen med ljudböcker är att det inte är lika lätt att skumläsa sig till sådana här saker i efterhand, jag kommer inte riktigt ihåg hur långt in i boken det var så det är lite lurigt att hitta rätt om jag ska lyssna på första mötet igen för att klara upp det hela.

Jag tror att jag hade säkert tyckt mer om att läsa den här serien än att lyssna på den som jag gör nu, men den är ganska okej att ha som lyssningssällskap ändå. Jag kommer att fortsätta att lyssna på nästa bok, mest för att jag hoppas på att det kommer mer drakar och The Ghost.

Jag gav boken 3 av 5 stjärnor – jag tyckte om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s