Gifted Thief

Gifted Thief – Helen Harper
Original title: Gifted Thief (2016)
Inläsare: Saskia Maarleveld
Serie: Highland Magic (#1)
Andra böcker i serien:  Honour Bound (#2), Veiled Threat (#3), Last Wish (#4)
Typ av bok: Ljudbok
Längd: 8 timmar 17 minuter
Förlag: Tantor Audio

Synopsis från Goodreads:
Orphan. Runaway. Thief.

Since the moment I was ripped from my mother’s womb, I’ve been an outcast amongst my own kind. The Sidhe might possess magical Gifts, unbelievable wealth and unfathomable power but I don’t want a thing to do with them. I ran away from their lands in the Highlands of Scotland when I was eleven years old and I’ve never looked back. I don’t need a Clan. I’ve got my own family of highly skilled thieves who mean more to me than any Sidhe ever could.

Unfortunately for me, the playboy heir to the Moncrieffe Clan has something I desperately need. To get it back, I’m going to have to plunge myself back into that world, no matter what the consequences may be. I suppose it’s just as well I have sense of humour. I think I’m going to need it.

Jag tyckte mycket om den här boken, jag är lite svag för böcker med snälla tjuvar som huvudpersoner. Jag tycker om kemin mellan Integrity och Byron. Jag tyckte om inläsaren och skotskan. Jag kan inte säga att jag är expert på brittiska dialekter, det kan hända att det inte är “riktig” skotska men jag tyckte om den ändå. Jag tyckte om ordvitsarna. Jag tyckte om tempot i boken, jag var inte alltid säker på vad som skulle hända, boken tog många oväntade svängar.

Det som jag tyckte var lite mindre bra var att majoriteten av gångerna gick det lite väl bra för huvudpersonen, allt löste sig för smidigt. Förutom där på slutet kanske. Och, den hade en spännande anknytning till vår värld. Det kändes som att det var en sådan där fantasy som saknar all teknologi, ni vet lite medeltidsliknande miljö, men sen ibland dök det upp en ”modern” referens; en mobiltelefon, en bil eller en person som finns på riktigt. Jag blev alltid lika förvånad när det dök upp något sådant, den delen kändes inte riktigt som att det hörde ihop med resten av boken.

Jag gav boken 4 av 5 stjärnor — jag tyckte mycket om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s