Två hjärtans karameller

Två hjärtans karameller – Sofia Fritzson
Original title: Två hjärtans karameller (2019)
Serie: 
Typ av bok: Inbunden
Längd: 237 sidor
Förlag: Lavender Lit

Från bokens baksida:
När Ellinors far dör upptäcker hon och systrarna att han har investerat i ett företag som ligger på randen till konkurs. Motvilligt åker Ellinor till den lilla orten Kullaby där den olönsamma firman Karlssons Konfektyr ligger.

Micke trivs med tystnaden och lugnet i sitt ensliga hus i skogen. Där lagar han sin fudge och snickrar sina fågelholkar. Han står inför årets mest hektiska period, med långa arbetsdagar och slitsamma julmarknader och har inga planer på förändring. När Ellinor sveper in i hans liv är attraktionen mellan dem omedelbar. Men Ellinors krav är skoningslösa: öka lönsamheten eller lägg ner. Och plötsligt är det inte bara Mickes företag som står på spel utan även hans hjärta.

Två hjärtans karameller är vad jag kallar en feelgood. En helt igenom mysig bok utan att det ligger någonting mörkt överhängande i bakgrunden som man bara väntar på ska hoppa fram. Den är kort, den är julig, fin och lättläst. Precis vad jag ville ha när jag letade efter mysiga julböcker.

Det finns vissa böcker som jag inte riktigt vet vad jag ska säga om, som med den här. Den är lätt att bara fortsätta läsa och ger mig en mysig känsla i magen. Jag tror att den definitivt kommer att bli omläst i framtiden.

Jag gav boken 4 av 5 stjärnor – jag tyckte mycket om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s