Sabotage at Willow Woods

Sabotage at Willow Woods – Carolyn Keene
Original title: Sabotage at Willow Woods (2014)
Serie: Nancy Drew Diaries (#5)
Tidigare böcker i serien:  Curse of the Arctic Star (#1), Strangers on a Train (#2), Mystery of the Midnight Rider (#3), Once Upon a Thriller (#4)
Nästa bok i serien: Secret at Mystic Lake (#6)
Typ av bok: Pocket
Längd: 167 sidor
Förlag: Aladdin

Synopsis från Goodreads:
Nancy and her friends hit the campaign trail in search of a political trickster in this fifth book of the Nancy Drew Diaries, a fresh approach to a classic series.

Who knew a new sports field could cause so much drama? That’s what Nancy, Bess, and George are investigating. Ever since George’s cousin Carrie Kim announced her candidacy for city council, along with her platform of building a new football field and a state-of-the-art sports complex, someone has been trying to sabotage the campaign!

Nancy has to go undercover as a member of the Green Club when she suspects they may be behind all of the mischief. When Carrie starts getting threatening notes and even some more sinister warnings, Nancy knows she needs to crack the case before someone gets hurt!

Det här är den nyaste Kitty-serien. Som vanligt när det påbörjas en ny serie så har de ändrat lite i saker och ting. Till exempel så har de ändrat på Bess och George, förmodligen för att försöka bryta loss de två sedan tidigare ganska stereotypiska karaktärerna. Bess är fortfarande mycket modemedveten men verkar vara den sportigare av de två. George har istället blivit mer uppdaterad till teknologins värd.

It seemed to me that George could do anything with a computer: order up dinner, animate a short film, listen in on a conversation taking place across the world.

— s. 5, Sabotage at Willow Woods

Kitty-böckerna brukar ofta variera Kitty, Bess och Georges intressen efter vad boken handlar om, i den här serien har jag inte reflekterat lika mycket över ifall så fortfarande är fallet, men sportigheten och modemedvetheten har alltid funnits genom serierna. Jag är glad över att Bess inte verkar banta i den här serien, det gjorde hon i alla fall inte i den här boken, det har jag tyckt har varit onödigt med hennes karaktär i de andra serierna.

I Sabotage at Willow Woods stöter Carrie på lite motstånd i sin kampanj för att hon satsar på att det ska byggas nya lokaler och en ny plan för fotboll till en skola, en del tycker att de här atletiska sporterna får för mycket uppmärksamhet. Bland annat George uttrycker sitt missnöje över att det bara är de “atletiska” sporterna som fotboll och hockey som får någon uppmärksamhet, de som spelar schack på nationell nivå får inte någon som helst uppmärksamhet. Jag trodde att det på slutet skulle bli någonting mer av det här, att kampanjen kanske skulle anpassas och ge större utrymme till de andra elevernas intressen, det var lite tråkigt att det glömdes bort.

Jag kan inte säga att de här böckerna gör något större intryck. De är småmysiga att läsa och kan vara en välkommen paus från både vardag och mörkare och krångligare litteratur och film. Jag brukar ibland kalla den här sortens bok för en “mellanbok”, en bok som inte gör att jag behöver tänka så mycket eller är så krävande att läsa som jag gärna läser mellan andra böcker.

Jag gav boken 3 av 5 stjärnor – jag tyckte om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s