Måndag #28

En av de saker jag uppskattar med att läsa lite äldre böcker är att språket är annorlunda. Ibland är det inget jag tänker så mycket på men så dyker det upp något uttryck eller ord som jag inte känner igen.

Häromdagen började jag läsa The Case of the Worried Waitress av Erle Stanley Gardner. Den är skriven original 1966 så den har några år på nacken. Jag har inte riktigt kommit hundra sidor in i den men det är två saker som har hunnit dyka upp. Det första är ett roligt uttryck som jag inte har hört förut men som jag tycker var väldigt tydligt beskrivande, jag kan riktigt tänka sig hur snabbt hon måste ha gått.

Mason held the coat for her and they strode down the corridor, Della Street’s heels beating a rapid tattoo as she tried to keep up with Mason’s longer steps.

– s. 34, The Case of the Worried Waitress

Den andra saken har egentligen inte något med språket att göra. Drakes detektiver har telefoner i sina bilar, det fick mig att stanna upp lite. Egentligen inte för att det är telefoner i bilen utan för att Drake gör en poäng av det, det gör att det känns som att det inte är så vanligt. Jag erkänner att jag inte har någon jättebra koll på mobiltelefonens historia, när jag har fått fundera lite vill jag minnas att jag har sett gamla tv-serier där de har haft telefoner i bilar tidigare. Det kanske inte var något de allra flesta kunde kosta på? Om ni kan historien bättre får ni gärna lämna en kommentar! Jag gjorde några små googlingar nu när jag skulle skriva det här men jag får gräva lite djupare för att hitta rätt mobil-historia tror jag.

Jag avslutar med en pusseluppdatering. Jag har inte hunnit sitta så mycket sen förra veckan men några fler bitar har pusslats ihop.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in måndag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s