Down The TBR Hole #1

Vi har nog många varit med om att det har dykt upp en bok i Goodreads-flödet som låter tilltalande på något sätt och vi har klickat i “to read” och den hamnar på en snabbt växande hylla. När vi sedan går tillbaka och tittar på våra böcker finns där en del som vi inte riktigt kommer ihåg varför vi la till. Lost in a Story skapade med anledning av detta ett tema-inlägg där man ska göra följande.

  • Gå in på goodreads-hyllan want to read
  • Sortera listan efter tidigast tillagda bok
  • Ta de 5 eller 10 första böckerna
  • Läs igenom handlingen på boken
  • Besluta: ska den stanna eller ska den åka?

För att spara mig själv lite tid valde jag att ta 12 böcker. Det visade sig att när jag hade sorterat böckerna kunde jag titta på böckerna i miniatyr istället för i en lista och kunde därefter ta en skärmdump på alla böckerna. Och sen kom jag på att jag var tvungen att skärmdumpa alla böcker i 12-klumpar från början eftersom de kommer att ha ändrats efter hand när jag har börjat ta bort böcker… Nu vet jag att antalet böcker i min att läsa-hylla är jämt delbart med 12 för det gick fint rätt ut.

Okej, vi börjar.

Sense and Sensibility/Förnuft och känsla – Jane Austen
Jag tror att det här var en av de första böckerna jag la in på min att läsa-lista. Åtta år senare är den fortfarande inte läst, men några andra Jane Austen har faktiskt blivit det. Sedan en av de senare bokreorna äger jag faktist en svensk utgåva av boken.
Beslut: Stannar.

Anathema (Cloud Prophet Trilogy #1) – Megg Jensen
Den här låter visserligen inte helt fel, men den verkar inte jättelätt att få tag i.
Beslut: Åker.

I Am Number Four (Lorien Legacies #1) – Pittacus Lore
Den här är jag lite kluven till. Den låter bra men jag hade den faktiskt hemma och läste någon sida innan den blev överprioriterad av andra böcker. Jag tror att jag inte tyckte att språket var någon höjdare. Men, jag kanske borde ge den någon mer chans än typ två sidor. Den får stanna för nu.
Beslut: Stannar.

Entwined – Heather Dixon Wallwork
Den här var både svår att få tag i (= jag hittar den på ebay och den frakten är jag inte beredd att betala) och inte lika tilltalande längre.
Beslut: Åker.

Delirium (Delirium #1) – Lauren Oliver
Den här var väldigt omtalad när den kom ut, det var många i bokbloggarvärlden som läste den. Det här är en till bok som jag faktiskt har haft hemma och läst en bit innan den har blivit överprioriterad av andra böcker. Jag tittar på den ibland på biblioteket när jag går förbi och tänker att jag kanske borde ge den en chans till. Med tanke på alla fem-poängare min goodreads-vänner har poängsatt den med så kanske jag borde ge den en chans till. Äh, den ryker, sen kan det hända ett den kanske åker med från biblioteket snart ändå…
Beslut: Åker.

Vanish (Firelight #2) – Sophie Jordan
Eh, jag antar att den stannar för den fanns visst på biblioteket så jag reserverade den…
Jag tyckte om den första boken i serien när jag läste den (drakskiftare!) men det blev aldrig riktigt av att jag fortsatte på serien och när jag fick lite mer avstånd till boken kändes den inte så utstickande längre.
Beslut: Stannar.

Nu börjar jag förstå varför man kanske inte ville välja så många böcker. Jag ska hålla mig kortare. Kanske.

Extremely Loud and Incredibly Close – Jonathan Safran Foer
Bara hört bra om den här och blivit rekommenderad att läsa den av flera så den får stanna (även om den känns lite tråkig).
Beslut: Stannar.

Crown Duel – Sherwood Smith
Nä.
Beslut: Åker.

Röd skymning – Fredrik Lindblom
Jag känner lite meh men svenska fantasy borde jag nog ge en chans ändå.
Beslut: Stannar.

Second Chance Summer – Morgan Matson
Jag har läst några böcker av Morgan Matson, det är nog inte någon av mina favoritförfattare. Den får åka tills vidare.
Beslut: Åker.

Clockwork Prince (The Infernal Devices #2) – Cassandra Clare
Jag äger den första boken och tanken var att jag skulle fortsätta på serien. Just nu är jag inte så sugen.
Beslut: Åker.

Den vidunderliga kärlekens historia – Carl-Johan Vallgren
Den stod i min hylla (kanske fortfarande) men ingenting som jag vill fortsätta läsa.
Beslut: Åker.

Hur gick det här då?
Böcker i att-läsa-hyllan vid start: 240
Antal stannande böcker: 5
Antal åkande böcker: 7
Antal reserverade böcker på biblioteket: 2 (+ en som inte fanns på listan)
Nuvarande antal i att-läsa-hyllan: 233

Det här gick bättre än vad jag trodde! När det här är klart kanske jag kan rensa ut lite av mina olästa böcker från min fysiska hylla med…
Vad säger ni? Är det några böcker här som ni har läst? Vad tycker ni om dom? Är det någon som inte borde ha fått åka eller som borde ha gjort det?

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in TBR and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Down The TBR Hole #1

  1. Pingback: Down The TBR Hole #3 | Have You Read This One?

  2. Pingback: Down The TBR Hole #4 | Have You Read This One?

  3. Pingback: Down the TBR-Hole #5 | Have You Read This One?

  4. Pingback: Down the TBR-Hole #6 | Have You Read This One?

  5. Pingback: Down the TBR-hole #8 | Have You Read This One?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s