Down The TBR Hole #2

Lost in a Story började med Down the TBR Hole-inläggen. Mer om dessa hittar ni på mitt första inlägg. Kort sagt går det ut på att rensa i sin att-läsa-hylla på Goodreads.

Egentligen hade jag tänkt att publicera någon recension innan nästa TBR-inlägg men det blev visst inte så. Okej, fram med nästa 12!

Sixteenth Summer (Sixteenth Summer #1) – Michelle Dalton
Jag tror att jag hittade den här i samband med någon lista med sommarböcker. Den finns inte att låna på biblioteket men jag har tillgång till den som e-bok via min ljudbokstjänst. Jag är inte jätteförtjust i att läsa saker på mobilen men den här verkar lite mysig så jag tror att jag ska ge den en chans.
Beslut: Stannar.

Världen är elak – Pia Olofsson
Jag kommer ihåg när Pia (som då bloggade här) skrev den här. Det blev aldrig av att jag läste den då och nu tror jag att man inte kan komma åt och läsa den längre. Jag läser gärna något av Pia i framtiden men för tillfället tror jag att den här får gå.
Beslut: Åker.

Für jede Lösung ein Problem – Kerstin Gier
Den här hittade jag i en second hand-butik, billigt. Jag läste tyska några år i skolan och tänker ibland att jag borde läsa mer på tyska för att försöka hålla igång tyskan (men det går så lååångsamt att läsa på tyska). Den här verkar inte ha så svårt språk så jag tror den är bra att öva sin tyska med.
Beslut: Stannar.

Going Vintage – Lindsey Leavitt
Jag tycker om idéen med den här boken men det är tyvärr en bok som är knepig att få tag på. Det går att köpa den som e-bok men eftersom det inte är mitt favoritformat av bok får det vara. Biblioteket hade en annan bok av samma författare så jag reserverade den istället.
Beslut: Åker.

Spies and Prejudice – Talia Vance
Här är en till bok som jag nog gärna skulle läsa men som är svår att få tag i. Jag är lite förtjust i Stolthet och fördom och läser gärna olika varianter på denna. Den får tyvärr åka eftersom den är svår att få tag i.
Beslut: Åker.

Galahad på Blandings (Blandings Castle #10) – P.G. Wodehouse
Den här boken står i min bokhylla och väntar på att få bli läst. Det är en så kallad kartongbok, en bok som jag hittat i mormor och morfars källare. Jag har tidigare läst en Wodehouse som jag tyckte om.
Beslut: Stannar.

The Midnight Rose – Lucinda Riley
Jag tror att en av anledningarna att den här kom med på min lista var för att den delvis utspelar sig i Indien. Den har ett väldigt bra snittbetyg på Goodreads, så jag tror den får stanna kvar på listan.
Beslut: Stannar.

Untitled (Heist Society #4) – Ally Carter
Jag tyckte väldigt mycket om Heist Society-serien och jag hoppas att den här kommer att bli utgiven. Det verkar dock inte vara inom den närmsta tiden. Det kan tyckas onödigt att den är här, men kanske har jag lite bättre koll på när den kommer ut om den ändå finns i att-läsa-listan.
Beslut: Stannar.

So Not Happening (The Charmed Life #1) – Jenny B. Jones
Den här skulle kunna vara lite rolig meeen den är svår att få tag i. En del annat av författaren verkar gå att få tag i men den här är slutsåld.
Beslut: Åker.

Dolken från Tunis (Hercule Poirot #4) – Agatha Christie
Jag har läst några Agatha Christie böcker och gillat dom. Den här ligger hemma i bokhyllan och väntar.
Beslut: Stannar.

The Goose Girl (The Books of Bayern #1) – Shannon Hale
Den här skulle jag kunna få tag i, men nu är jag mer sugen på att läsa Princess Academy som jag kan låna från biblioteket. För stunden kanske den här åker så reserverar jag den andra istället…
Beslut: Åker

Nordland – Åsa Böker
En(da) av anledningarna till varför den här står med på listan är för att en av karaktärerna heter Yrsa. Klart jag borde läsa den. Jag har aldrig läst en bok där en av karaktärerna delar förnamn med mig. Tror jag.
Beslut: Stannar.

Hur gick det här då?
Böcker i att-läsa-hyllan vid utmaningsstart: 240
Antal stannande böcker: 7
Antal åkande böcker: 5
Antal reserverade böcker på biblioteket: 2 stycken som inte var med i att-läsa-listan
Nuvarande antal i att-läsa-hyllan: 231

Det här är en rolig utmaning tycker jag! Totalt har jag rensat ut 12 böcker från listan. Egentligen borde jag då vara nere i 228 böcker (om man inte räknar med att jag har läst Vanish som faktiskt var med i förra veckans inlägg) men så klart har det slunkit in lite nya böcker på att-läsa-listan också, till exempel så tipsade kompis J om lite böcker…

Har ni läst några av de här böckerna?

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in TBR and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s