Down The TBR Hole #3

Lost in a Story började med Down the TBR Hole-inläggen. Mer om dessa hittar ni på mitt första inlägg. Kort sagt går det ut på att rensa i sin att-läsa-hylla på Goodreads.

Tänk vad nyttigt det hade varit om jag faktiskt hade gjort det här på min fysiska hylla istället. Hoho.

Doctor Who: Eleven Doctors, Eleven Stories
Det här är en novell-antologi som jag tror blev utgiven i samband med att Doctor Who firade 50 år. Det är en bok jag äger och jag har än så länge bara läst den första novellen i den. Jag hade en idé om att jag skulle försöka titta på de doktorer i tv-serien som novellen handlade om men det blev inte riktigt något av det. Hm, vart ville jag komma med detta egentligen? Den står i min hylla i alla fall och borde bli läst.
Beslut: Stannar.

Martin Harbottle’s Appreciation of Time – Dominic Utton
En present från när en familjemedlem reste utomlands. Jag har läst lite i den och den är rolig.
Beslut: Stannar.

Psych’s Guide to Crime Fighting for the Totally Unqualified – Shawn Spencer, Burton Guster
Jag tyckte väldigt mycket om tv-serien Psych. Den här boken verkar vara skriven i Psych-anda och har fått ett bra betyg på Goodreads. Den får stanna kvar ett tag till på listan.
Beslut: Stannar.

Once a Witch – Carolyn MacCullough
Det här skulle kunna vara en bok som jag skulle kunna tycka om. Jag vill läsa mer om häxor. Boken finns inte på biblioteket eller på min ljudbokstjänst. Den går att köpa men är lite för dyr för att jag ska vilja lägga pengar på den.
Beslut: Åker.

Inda – Sherwood Smith
Jag kommer inte ihåg hur det kommer sig att den här åkte in på min att-läsa-lista. Boken går inte att låna på biblioteket men det går att köpa den. Frågan är om jag är tillräckligt sugen på att läsa den för att vilja köpa den. Den här boken verkar utspela sig i samma universum som Crown Duel som jag passade från listan i första hyll-städar-inlägget. Hm.
Beslut: Åker.

Grave Mercy – Robin LaFevers
Lite kluven för den här boken.
Beslut: Åker.

My Super Sweet Sixteenth Century – Rachel Harris
Hade den funnits på biblioteket hade den kanske fått stanna kvar.
Beslut: Åker.

The Assassin’s Curse – Cassandra Rose Clarke
Pirater, you say?
Beslut: Stannar.

Saint Anything – Sarah Dessen
Jag har uppskattat Sarah Dessens tidigare böcker även om jag inte alltid har tyckt att de har varit lika mysiga som “alla andra”. Först tänkte jag ta bort boken från listan men jag är ändå lite sugen på att läsa den, kanske på svenska.
Beslut: Stannar.

Uprooted – Naomi Novik
Den verkar finnas på biblioteket fast det går inte att reservera den. Den får stanna tills vidare så får vi se om jag kan få tag på den.
Beslut: Stannar.

Code Red Lipstick – Sarah Sky
Den verkar kunna vara lite skojig men svår att få tag i såvida jag inte vill köpa den som ebok.
Beslut: Åker.

Atlantia – Ally Condie
Tänkte först skicka den men den finns på min ljudbokstjänst så jag tror att jag ska ge den en chans.
Beslut: Stannar.

Hur gick det här då?
Böcker i att-läsa-hyllan vid start: 240
Antal stannande böcker: 7
Antal åkande böcker: 5
Totalt antal utrensade böcker: 17
Antal reserverade böcker på biblioteket: 0.5 (det gick inte att faktiskt reservera den, får se om det löser sig)
Nuvarande antal i att-läsa-hyllan: 227

Det känns som att jag städar lite när jag går igenom de här böckerna, det känns bra i själen. Och det gör mig mer sugen på att läsa. Win-win skulle jag säga.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in TBR and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s