Måndag #1

Ibland när jag har läst en bok så känner jag inte riktigt att jag har jättemycket att säga om den, eller så går det för lång tid för att jag ska komma ihåg boken tillräckligt bra för att jag ska tycka att jag kan skriva en recension på den. Jag tänkte att jag kan prova att starta en inläggsserie där jag kan bara prata lite om böcker som jag kanske inte vill tillägna ett helt inlägg åt.

Sedan jag gjorde mina första Down the TBR Hole-inlägg har det hänt saker i min att-läsa-hylla. Jag tänkte att vi kunde kika lite på böckerna som har blivit lästa.

I Am Number Four av Pittacus Lore blev lånad från biblioteket och den var helt okej, jag gav den 3 av 5 stjärnor. Jag tänkte att jag skulle ta och läsa nästa del med men det har inte riktigt blivit av än.

Vanish av Sophie Jordan blev läst och uppskattad (4 av 5 stjärnor). Även nästa del i serien, Hidden, blev läst (3 av 5 stjärnor).

Sixteens Summer av Michelle Dalton började jag att läsa som e-bok i min ljudboks-app men den var ganska tråkig och långsam. Den har numera hoppat av min att-läsa-lista.

Två böcker som har har läst och från början tänkt att skriva om är Hem till Scupper Island av Kristan Higgins och Kodnamn Onkel av Erika Schwarze.

Hem till Scupper Island blev jag besviken på. Den stod som en feelgood-bok i hyllan på biblioteket och det står kommentarer om det på utsidan av boken med. Jag förväntade mig en feelgood men det var det inte. Slutet kanske var det, men annars tyckte jag att allt bara var ganska dystert i boken. Det var ändå en bok som var svår att sluta läsa, man ville gärna veta hur det skulle gå. 2,5 av 5 stjärnor.

Kodnamn Onkel blev jag tipsad om när jag var på ett museum i våras. Det är en memoar av en tjej från Tyskland som hamnade i Sverige under andra världskriget. Det känns inte som en memoar (jag har i och för sig inte läst många sådana) utan mer som en lättläst spionroman. Det var en intressant läsning och jag tror att jag ska leta upp fler böcker som nämndes i både för- och efterordet till den här boken. 3 av 5 stjärnor.

Just nu håller jag på och läser Kitty och ödeslottets hemlighet av Carolyn Keene. Jag samlar på Kitty-böcker och har sagt länge att jag ska skriva ett inlägg om Kitty-böckerna. Snart kanske det kommer, vem vet. Jag funderar också på vad jag ska ta med mig för någon bok när jag ska åka tåg, kanske någon Erle Stanley Gardner? Eller kanske Agatha Raisin and the Quiche of Death?

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s