Abby Cooper, Psychic Eye

Abby Cooper, Psychic Eye – Victoria Laurie
Original title: Abby Cooper, Psychic Eye (2004)
Serie: Psychic Eye Mystery (#1)
Andra böcker i serien:  Better Read Than Dead (#2), A Vision of Murder (#3), Killer Insight (#4), Crime Seen (#5), Death Perception (#6), Doom with a View (#7) och fler!
Typ av bok: Pocket
Längd: 295 sidor
Förlag: Signet

Från bokens baksida:
In Royal Oak, a suburb of Detroit, thirtysomething Appy Cooper lives a life that’s kind of like vanilla ice cream – good enough, but a little bland. Her work as a P.I. – Psychic Intuitive can be rewarding, but she feels like somehow she’s missing out on the hot-fudge topping…

Now she’s getting what she wished for – when a client winds up dead and the clues start pointing in Abby’s direction. Turns out she knows too many details about the murder for her own good.

Jag gillar idén med en psychic som är med och löser brott. Jag tycker om tv-serien Psych som gör detta (även om just han inte är synsk på riktigt) och hade ingenting emot att prova detta i bokform med. Jag tror att jag fick Abby Cooper, Psychic Eye som rekommendation av Goodreads en gång baserat på mina böcker. När jag gjorde en av mina att-läsa-hyll-rensar-inlägg påmindes jag om boken och bestämde mig för att köpa den och ge den en chans.

Abby har en inre telefon som ringer när det är någonting hon borde lyssna på. Det är inte alltid hon kan (eller vill) svara i telefonen och missar ibland därför den eventuellt viktiga infon. Hennes inre lögndetektor var emellertid väldigt praktisk!

En av Abbys brister är att hon inte alltid kommer ihåg människor eller vad hon har sett i deras framtid. Ibland var det lite frustrerande men samtidigt kanske nödvändigt för att kunna föra handlingen framåt utan att allt blir för ”lätt”. Jag trodde att det skulle vara mer skepticism från polisen sida om hennes förmåga men jag tycker att i alla fall en av detektiverna blev övertygad ganska snabbt. Omslaget på boken ger intryck av att den är fluffigare än den är. Visst är den ganska fluffig men sättet till exempel mordscenerna är beskrivna på drar ner fluffigheten lite grann.

Jag sträckläste i princip boken. Jag tyckte om karaktärerna, historien hade ett bra driv framåt och det var lätt att fortsätta läsa. Det finns några fler böcker i serien och jag fortsätter gärna lära känna karaktärerna.

Det var ett bra chansande, jag tyckte om den och kommer högst troligt att läsa nästa del. Jag gav boken 4 av 5 stjärnor.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s