Cherry Ames – Privatsköterska

Cherry Ames – Privatsköterska – Helen Wells
Originaltitel: Cherry Ames – Private Duty Nurse (1946)
Serie: Cherry Ames #7
Typ av bok: Kartonage
Längd: 149 sidor
Förlag: Albert Bonniers förlag

Synopsis från Goodreads:
Cherry has been finally discharged from the Army and is back to civilian life. What should she do next after her intense years of Army nursing? Dr. Joe finds her a job as the private nurse of a celebrated musician suffering from a dangerous heart condition. How can Cherry help him avoid the deadly stress his devoted sister unintentionally causes when she visits fortuneteller after fortuneteller? Will their family secret be revealed?

Jag skulle vilja säga att det inte händer så mycket och händer ganska mycket i den här boken. Vi följer Cherry Ames i vardagen. Till en början har hon precis kommit hem och ska ta ledigt och inte göra någonting. Men, innan hon ens hunnit vara ledig i en dag har hon tagit på sig jobbet att vara privatsköterska. Jag känner igen känslan att längta till en lång ledighet men att, när den sedan kommer, inte riktigt veta vad man ska ta sig till.

Jag tycker att det är mysigt att bara följa med i vardagen och läsa om hennes familj. Boken är i original publicerad 1946 och Cherrys bror kommer hem efter att ha varit ute i kriget. Cherry själv har varit ute i kriget, det var någon bok sedan hon faktiskt var ute i fält men nu är hon tillbaka i det civila.

I Privatsköterska har Cherry Ames två patienter; en bondfru och en nyckfull musiker med en hemlighet. Hos den första har jag ingen aning om hur Cherry hann med alltihop, inte nog med att hon skötte om sin patient så var det också flera (små) barn som skulle pysslas om och förse med mat. Cherry skötte det hela självfallet galant men jag tror inte att det hela var en uns så lätt som det verkade…

Det märks att boken har några år på nacken men det är inget jag stör mig på, möjligtvis att jag rynkar lite på näsan när Cherrys bror och hans kompis retar tjejerna så att de tar illa upp men hur de alla skrattar bort det hela. På det stora hela finner jag ett lugn i det gamla språket och den ganska charmiga vardagen.

Jag ger boken 4 av 5 stjärnor – jag tyckte mycket om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s