3 x Doctor Who

Jag är ett Doctor Who-fan. Jag bestämde mig för att lyssna lite på några Doctor-historier.

Gemensamt för alla tre är att det var ganska många röster och första halvan var det delvis svårt att hålla koll på vem som var vem. Annars tycker jag att de var mysiga att lyssna på och trevligt att de var olika personer som läste in historien. Jag tycker också om att de är korta.

The Sirens of Time Nicholas Briggs
Serie: Big Finish Monthly Range #1
Längd: 2h 11min

Synopsis från Storytel:
Gallifrey is in a state of crisis, facing destruction at the hands of an overwhelming enemy. And the Doctor is involved in three different incarnations each caught up in a deadly adventure, scattered across time and space. The web of time is threatened and someone wants the Doctor dead. The three incarnations of the Doctor must join together to set time back on the right track but in doing so, will they unleash a still greater threat?

Jag har nästan uteslutet tittat på de nyare doktorerna. I de tv-serie-avsnitten så översätter Tardisen språk så att the Doctor och hans kompanjoner alltid förstår språken runtomkring. Här så gör de inte det? Gjorde de inte det i de tidigare avsnitten tro?

Den här ljudboken var kanske inte den optimalaste att börja med. Jag blev lite förvirrad av tidshoppen och att det var tre stycken olika doktorer med, jag hängde inte riktigt med. Slutet knöt ihop det ganska bra och det blev förståeligt ändå men kan tänka mig att en del kanske slutar lyssna innan den är slut då den var lite rörig.

Jag gav den 3 av 5 stjärnor – jag tyckte om den.

Phantosmagoria – Mark Gatiss
Serie: Big Finish Monthly Range #2
Längd: 1h 38min

Synopsis från Storytel:
The TARDIS takes the Doctor and Turlough to the London of 1702 where a mysterious highwayman roams the streets, a local occultist has made contact with the dead and gentlemen of fashion are disappearing, only to find themselves in a chamber whose walls weep blood…

Jag tyckte att det var svårt att hänga med i vem som var vem i början, det svårt att höra skillnad. Gillar ändå att det är flera som berättar. I slutet var det lättare att skilja dom åt.

Jag tyckte att det var lite märkligt att personerna som levde 1702 inte tyckte det var konstigt med den ”nya” teknologin som Doctorn kom med, de bara accepterade den.

Jag gav den 3 av 5 stjärnor – jag tyckte om den.

Whispers of Terror – Justin Richards
Serie: Big Finish Monthly Range #3
Längd: 1h 44min

Synopsis från Storytel:
The Doctor and Peri find themselves in the Museum of Aural Antiquities, where every sound is stored for posterity from the speeches of Visteen Krane to security service wire taps and interrogation tapes. But they also find an intruder, mysteriously changed recordings, and a dead body. Before long the Doctor realises that there is more going on than a simple break in or murder. How can he defeat a creature that is made of pure sound?

Har inte jättemycket att säga om den här. Ett intressant ”monster” och lite mer politik-intrig än det brukar vara i de nya Doctor Who. Roligt!

Jag gav den 3 av 5 stjärnor – jag tyckte om den.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s