Månadssammanfattning september 2020

  • Secret at Mystic Lake – Carolyn Keene (Nancy Drew Diaries #6)
  • Wild Magic – Tamora Pierce (The Immortals #1)
  • Alanna – Tamora Pierce (Song of the Lioness #1)
  • The Case of the Lame Canary – Erle Stanley Gardner (Perry Mason #11)
  • Wolf-Speaker – Tamora Pierce (The Immortals #2)
  • En oscariansk skandal – Sven Sörmark
  • Emperor Mage – Tamora Pierce (The Immortals #3)
  • Maigret på semester – Georges Simenon (Inspector Maigret #28)
  • Stanna hos mig – Ayòbámi Adèbáyò
  • En midsommarnattsdröm – Shakespeare

Antal böcker: 10
Svenska/Engelska: 4/6
Hyllvärmare: 3
Inkomna 2019/2020: –/2
Lånade böcker: 1
Ljudböcker: 3
E-böcker: 2
Omläsningar: 4
Tillhörande serie: 7
Skönlitteratur/facklitteratur: 10/–

Bokutmaning 2020: 2 (8/12)
Goodreads-mål: 10 (84/70)
Inkomna böcker: –
Lästa böcker från egen hylla: 5

Under september var jag med i Bookoplaton och de flesta böckerna var med i utmaningen. Jag har fortfarande alla intentioner att skriva ett separat inlägg om hur det gick i utmaningen så jag tänkte inte fördjupa mig i det här.

Stanna hos mig och Maigret på semester var båda bokcirkelböcker. Stanna hos mig var väldigt svår att betygsätta, jag hade lite blandade känslor för den men jag gav den 3 stjärnor i slutändan. Maigret på semester fick också 3 stjärnor, det var en ganska mysig bok. Jag har några fler Maigret-böcker hemma som jag ser fram emot att läsa.

Alla Tamora Pierces böcker var omläsningar. Jag hittade ljudböckerna av The Immortals-serien på ljudbokstjänsten och de hade en väldigt trevlig inläsare så årets omläsning blev i ljudboksformat. Tidigare i år köpte jag del 2-4 i Alanna-serien så jag passade på att läsa den första som ebok för att gå vidare med de andra böckerna sen.

En oscariansk skandal och En midsommarnattsdröm är båda med i årets bokutmaning. En midsommarnattsdröm hade jag egentligen tänkt att läsa på engelska, mitt fysiska exemplar, men det var lättare att hänga med på svenska så jag läste majoriteten av boken som svensk ebok.

Snittbetyget för september blev 3.9, inte så pjåkigt!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in månadssammanfattning and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s