Död tills mörkret faller

Död tills mörkret faller – Charlaine Harris

Original title: Dead Until Dark

I give this book 3.5 stars out of 5 possible.

Sookie Stackhouse bor med sin farmor och är servitris på den lokala baren. I den lilla staden i Louisiana händer det inte mycket. Men så börjar det hända mycket. En vampyr kommer till stan. Kvinnor hittas brutalt mördade och folk misstänker vampyrer.

Död tills mörkret faller är den första boken i serien som tv-serien True Blood är baserad på. Senare böcker i serien som hittills är översatta är Levande död i Dallas, Klubb död, Död i andras ögon och Hur död som helst. Senare böcker i serien som inte kommit ut på svenska än är Definitely Dead, All Together Dead, From Dead To Worse, Dead And Gone, A Touch Of Dead (en samling med noveller om Sookie Stackhouse), Dead In The Family och Dead Reckoning.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den här boken. Jag försökte titta på tv-serien för ganska länge sedan men tyckte att de var lite för mycket utan kläder för min smak även om själva story verkade helt okej. Jag kan säga att de är en del utan kläder i boken också. Bortsett från det tyckte jag att Död tills mörkret faller var bra. Den hade lite av varje som en bra bok ska ha. Jag tror att boken gör sig bättre på engelska. När jag läste vissa meningar kände jag att “den här meningen är klart bättre på engelska”, det blev liksom lite fånigt på svenska.

Jag har inte bestämt mig än om jag ska fortsätta och läsa nästa bok i serien eller inte. Kanske på engelska i sådana fall.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s