Ellie: Vingar som bär

Ellie: Vingar som bär – John Marsden

Original title: The Ellie Chronicles: Circle of flight

I give this book 4.5 stars out of 5 possible.

Ellie: Vingar som bär är den sista delen i trilogin om Ellie efter kriget. De två föregående heter Ellie: Så länge jag finns och Ellie: Aldrig som förr. Ellie-trilogin är en uppföljare till serien I morgon när kriget kom.

Hur vet man att man är säker när ett krig är över? Hur vet man att man kan gå tillbaka till de vanor man hade innan kriget? När vet man att man inte behöver titta sig över axeln när man går någonstans? Hur vet man att man inte kommer bli kidnappad i sitt eget hem? Det vet man inte. Just som de tror att allt håller på att återgå till det normala kidnappas Gavin.

Jag tror att jag tycker att Ellie: Vingar som bär är den intressantare i Ellie-serien. Det här är lite mer om att kämpa för det du älskar, att kämpa för de du älskar. Visst, jag tycker att de andra böckerna också är det, men jag tycker nog att den här boken tar det ett steg längre. När jag läser de här böckerna vill jag läsa I morgon när kriget kom-böckerna igen. Fast kanske på engelska den här gången.

Jag gillar hur John Marsden beskriver vardagen på en farm. Hur han beskriver hur Ellie och Gavin lever. Jag vill skriva saker jag gillar här som skulle spoila saker som händer i boken. Jag har hört olika åsikter av den här boken. Jag tillhör kategorin som tycker att de är klart värda att läsa om man tyckte om I morgon när kriget kom även om de är annorlunda. Sen var det ett tag sedan jag läste de andra böckerna av John Marsden så jag har inte böckerna i ett jättefärskt minne. Men jag tycker absolut att alla böcker är värda att läsa. Det är en intressant tanke. Vad skulle vi göra om vårt land bli occuperat? Vi bor i den delen av världen som inte har krigat på länge så de flesta har inga direkta erfarenheter av krig. Vi får göra vår egen uppfattning genom berättelser, filmer och böcker. Jag tycker att de här böckerna verkar väldigt realistiska och jag tycker att alla borde ge dem en chans.

Advertisement

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s