Att lura döden

Att lura döden – L. J. Smith

Original title: Secret Vampire

I give this book 4 stars out of 5 possible.

När Poppy får förskräckligt ont i magen tar hennes mamma med henne till läkaren för att försäkra sig om att det inte är någonting farligt. Men det visar sig att det kan vara någonting farligt. Om det är det finns det bara en person som kan rädda henne.

Att lura döden är den första boken i serien Night World. Nästa bok i den fristående serien är Nattens döttrar, den kommer ut någon gång hösten 2011. Det finns också ett antal böcker i serien som inte har hunnit bli översatta från engelska än; Spellbinder (även kallad Enchantress), Dark Angel, The Chosen, Soulmate, Huntress, Black Dawn, Witchlight och Strange Fate.

Förut har jag bara läst två böcker av L. J. Smith. The Struggle och The Awakening, de två första böckerna i Vampire Diaries (Vampyrens kärlek). Jag tyckte inte att de var världens bästa och hade därför inte världens högsta förväntningar på Att lura döden. Men boken förvånade mig. Det var inte det vanliga en kille/en tjej flyttar in och blir kär i den lite “speciella” (eller tvärt om) och de blir kära direkt och det hela blir lite löjligt. Det var en annorlunda bok med lite övernaturlig touch på. En serie som jag kommer fortsätta läsa. Rekommenderas.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Att lura döden

  1. Nea says:

    Vad kul att du gillade den! Har den i hyllan, nu blir jag sugen på att läsa den! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s