Beastly, ett odjur

Beastly, ett odjur – Alex Flinn

Original title: Beastly

I give this book 4.5 stars out of 5 possible.

Kyle Kingsbury har allting. Han är populär, rik och nästan det som är viktigast; han är skitsnygg. Men han är också egoistisk och elak. En dag straffas han för sina elakheter och förvandlas till ett odjur. Det enda sättet att bryta förtrollningen är att hitta sann kärlek, någon som kan älska honom trots hans utseende.

Sagor är alltid bra. Det spelar ingen roll var eller när historien tar plats, bara man får till sin egna lilla knorr på historien. Skönheten och odjuret är inte en saga som jag har träffat på i så många exemplar. Såklart har jag hört historien och vet vad den går ut på. Huvudpersonen är snygg men elak och måste lära sig en läxa – han förtrollas till ett odjur och det enda sättet att bli “normal” igen är att hitta sann kärlek. Men det här är första gången jag läser historien, även om Alex Flinn har satt sin prägel på historien.

Jag gillar hur den här historien är uppbyggd, den är till för att vi ska lära oss någonting (någonting som sagor ofta går ut på); se saker för hur de egentligen är, inte för dess utseende. Jag gillar hur Alex Flinns språk, hur han beskriver saker. Jag vet inte riktigt hur sagans original är så jag vet inte riktigt vad som är Alex Flinns version på saker, men jag tyckte att boken var riktigt bra. Först tyckte jag att boken var lite konstig i början, jag visste inte riktigt vad saker skulle leda till, vad gjorde “chatten” där? Jag visste inte riktigt hur det hände ihop med resten av historien. Men nu i efterhand gillar jag den lilla avstickaren, den var lite kul. Jag gillar hur det utspelar sig i dagens samhälle, det är intressant hur man får in sagor i den verklighet vi lever i. Definitivt värd att läsa om man gillar sagor. Rekommenderas starkt.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Beastly, ett odjur

  1. Pingback: Beastly, ett odjur « I read quite much

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s