Fyra dagar, fyra nätter

Fyra dagar, fyra nätter – Morgan Matson

Original title: Amy & Roger’s Epic Detour

I give this book 5 stars out of 5 possible.

Efter att Amys pappa dött i en bilolycka kör Amy inte längre bil. När Amys mamma bestämmer att de ska börja om på nytt stannar Amy kvar och går ut skolan. Och det blir Amy som får transportera familjens bil efter flytten. Eftersom hon inte kör bil blir det en annan lösning; Roger. Han får köra bilen. Enligt moderns planeringen ska resan från Kalifronien till Connecticut ta fyra dagar. Det kan väl inte vara så farligt, eller?

Innan jag började läsa Fyra dagar, fyra nätter var jag lite rädd för att det skulle vara en “min pappa är död, snyft. Fast, det sitter en väldigt snygg kille bredvid mig”-bok. Mestadels berodde det på bakside-texten. Därför blev jag glatt överraskad när jag kommit in en liten bit i boken. Man kan tro att det bara är Amy som har någon “grej” att hon inte kör bil, som hon inte direkt talar om för Roger varför. Roger har också någonting lite hemligt över sig. Man kan ju undra varför han skulle gå med på att skjutsa en tjej rakt genom landet.

Man får följa Amy och Roger när de kör sin väg genom landet. Med sig har Amy en dagbok/klippbok/användbara tips-bok där man ibland får se bilder från olika ställen de har besökt, kartor, spellistor och kludd. Det var mysigt att få läsa alla små anteckningar från de olika ställena de var på.

Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga om boken. Jag tyckte om karaktärerna, de var trovärdiga. Och jag tyckte om språket. Den var mysig.

Fyra dagar, fyra nätter är en bok jag rekommenderar.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Fyra dagar, fyra nätter

  1. Pingback: December 2011 « I read quite a lot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s