Rostad på kärlekens grill

Rostad på kärlekens grill – Louise Rennison

Original title: … startled by his furry shorts

Series: Gerogia Nicolsons dagbok: #7

Other books in this series: Bekännelser om killar, kyssar och katter, Det är okej, jag har jättestora trosor på mig, Akut uppdatering av hångelskalan, Kyssmisstag i sjunde kärlekshimlen, På kärleksspaning i Hamburgerland,Jag och mina killmagneter fantastico, Campingfiasko i tårtträsket, Drömmar och stjärnsmällar, Party fiasko

Boken handlar i stort sett om: Georgia frågar chans på Massimo (den italienske kärleksguden), men han svarar att han inte vet och att han ska svara om en vecka.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här boken.

Huvudkaraktären Georgia. Hon är riktigt egotrippad och är elak mot sin bästa kompis (som jag för övrigt inte förstår varför hon är Georgias kompis eftersom hon är elak hela tiden) och mot sin mamma. Och det enda hon tänker på är killar och hångel. Och hon verkar lite fixerad på jättestora trosor.

Jas, Georgias bästa kompis fick jag inte så stor uppfattning om hur hon var, förutom att hon hade något hemligt vingummi-förråd och Georgia hade någon uppfattning om att hon hade jättestora trosor. Georgia tycker att det är Jas som ska be om ursäkt när Jas är sur på henne. Men jag skulle också vara sur om jag blev nerknuffad i ett dike.

Jag tycker om vissa smådetaljer som finns i boken. Mr Attwood som går runt och ser till så att ingenting börjar brinna. Buffelhornen som gör att de får kvarsittning.

Jag har funderat lite på till vilken ålder den här serien är riktad till. Först tog det ett tag innan jag kom fram till hur gammal Georgia är. En gång nämns det att hennes kompis (som för övrigt planerar att ha ett vikingabröllop med sin kille när hon fyller 21) är 15 år, men hon är 21 om fem år. Så jag drog slutsatsen att de borde vara i 16års-åldern. Det gjorde inte direkt huvudpersonen mindre barnsliga. Det känns definitivt inte som att de är så gamla. Jag skulle mer tro på att de var 11-12. Fast då skulle de kanske inte vara så inriktade på hångel. Eller kalla någon för “kärleksguden” eller “sexguden”. Därför har jag lite svårt att avgöra till vilken ålder boken är avsedd till. Kanske 13-14?

Men samtidigt är boken galen och man vet inte riktigt vad det är som kommer dyka upp härnäst, vilket gör att den blir lite småkul att läsa emellanåt.

Rostad på kärlekens grill är den första boken jag läser i den här serien. Och jag vet inte riktigt hur sugen jag är på att läsa någon mer bok ur serien. Mestadels är den väldigt barnslig och den är lite dålig-så-den-blir-sorglig-så-den-blir-komisk. Och Georgia är barnslig och elak och någon borde trycka ner henne på jorden och få henne att bete sig som folk.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rostad på kärlekens grill

  1. Pingback: Februari 2012 « I read quite a lot

  2. Junia says:

    Du skulle börjat läsa den första boken först!! Du kan ju inte bara börja mitt i en sådanhär bokserie! Nu är det förstört för dig men jag som har läst allt från början älskar den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s