För evigt

För evigt – Maggie Stiefvater

Original title: Forever (2011)

Series: Mercy Falls vargar #3

Other books in this series:  Frost, Feber

För att undvika spoilers till de tidigare böckerna har jag valt att välja bort synopsisen. Vill du läsa den ändå? Klicka på bilden!

Jag har inte varit något stort fan av den här serien. Jag har inte riktigt förstått vad andra har tyckt har varit så bra. Jag kanske hade tyckt att hela serien hade varit bättre om det inte hade gått så fort i början. Det kändes som att Grace nästan var kär i Sam redan innan hon hade sett honom som varg. Det kändes som att det gick för fort fram där. Det var lite fånigt. Det kändes som att allt blev väldigt seriöst för snabbt. Nu har känslan från första boken hängt kvar i de andra två böckerna.

Jag tittade tillbaka på vad jag har skrivit i mina tidigare recensioner. Jag tyckte om andra boken bättre än första. Jag kan nog säga att jag tycker om den tredje mer än jag tyckte om de första två också. Det beror nog främst på Cole och Isabel. Om inte de hade funnits med i boken hade jag förmodligen låtit den här boken ligga ett tag till innan jag plockade upp den. Det var mycket mer intressant att läsa om Cole och Isabel än det var att läsa om Grace och Sam.

Översättningen var ingenting jag tänkte på i den här boken, någonting som jag ser i de tidigare recensionerna att jag har funderat på; om boken skulle ha varit bättre på originalspråk. Kanske, kanske inte.

Det här en helt okej serie. Den duger om man inte har så mycket annat att läsa. Den hade ovanligheten att bli bättre mot slutet istället för tvärt om. Jag fastnade inte för huvudpersonerna, någonting som är ganska ovanligt för mig.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to För evigt

  1. Pingback: Juni 2012 « I read quite a lot

  2. Linnea says:

    jag kan verkligen inte bestämma mig ifall jag ska läsa denna serie eller inte, jag har så svårt för instant love, men samtidigt vill jag läsa dem bara för ATT ha läst dem 🙂

    • Yrsha says:

      Jag tyckte inte att serien var bra. De två sista böckerna var bättre än den första. Men instant love-grejen störde mig genom hela serien. Det kändes som att Grace var kär i Sam redan innan hon såg honom som människa. Du kan ju prova att läsa första boken. DÅ har du ju i alla fall gett den en chans. Jag läste väl serien mest för att ha läst den, var tvungen att kolla vad det var alla tyckte var så bra med den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s