Berättelser från mitt (inte så) fantastiska liv

Nikkis dagbok

Berättelser från mitt (inte så) fantastiska liv – Rachel Renée Russell
Original titel: (Dork Diaries) Tales From a Not-So-Fabulous Life (2013)
Serie: Nikkis dagbok (#1)
Förlag: Modernista
Seriens hemsida

Det hela börjar med att Nikki önskar sig en ny, cool iPhone (hon ska börja på en ny skola och läxan hon lärde sig på sin förra var att om man inte hade någon cool mobil så har man ingen chans att få några kompisar). Istället för att få sin iPhone ger hennes mamma henne en dagbok.

Jag har funderat länge på vad jag ska skriva om den här boken. Å ena sidan tyckte jag att boken var underhållande och hade roliga och fina illustrationer. Å andra sidan har det hela tiden funnits ett men i bakhuvudet. Jag har inte kunnat sätta fingret på vad det var, tillslut kom jag på det.

Berättelser från mitt (inte så) fantastiska liv är riktat till tjejer från 9 år och uppåt. När jag var i den åldern var jag inte särskilt tjejig av mig. Jag läste mestadels böcker där huvudpersonerna löste mysterium. Den Yrsha skulle inte ha tyckt om den här boken. Den 10-åriga Yrsha skulle ha tyckt att den här var ganska tråkig och händelselös. Och, hon skulle inte ha känt igen sig i i Nikkis skoltid. Den Yrsha, skulle snarare ha stört sig på Nikkis kamp att i ena stunden ta avstånd från de populära till att i nästa stund kasta sig över chansen att få vara en del av dem.

Vad säger jag då om boken? Jag tyckte att den var lite rolig, men kanske lite otrolig på sina ställen, hade fina illustrationer. Men, mitt yngre jag skulle förmodligen inte ha uppskattat boken.

Tack Modernista för recensionsexemplaret!

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Swedish and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s