The Ghost Hunter Next Door

The Ghost Hunter Next Door – Danielle Garrett
Uppläsare: Amanda Ronconi
Original title: The Ghost Hunter Next Door (2017)
Serie: Beechwood Harbor Ghost Mystery #1
Nästa bok i serien: Ghosts Gone Wild
Typ av bok: Ljudbok
Längd: 6 timmar, 2 minuter
Förlag: Tantor Audio

Vi får följa Scarlet som är en spökviskare (Ghost Whisperer). Ett argt spöke kommer till Scarlet och kräver att Scarlet ska säga åt ett tv-bolag att lämna hennes hus ifred. Det visar sig att det hela inte är så enkelt (och spöket är lite argare än som kanske var nödvändigt).

Jag tycker om idén med hela boken, det är roligt att följa någon som kan se spöken ingen annan kan se. Men tyvärr tycker jag att boken upprepar sig mycket. Swooningen över Lukas kändes överdriven (och det som jag mest störde mig på i upprepningarna). Jag tyckte inte om Lukas som karaktär, ena minuten var han väldigt intresserad och imponerad av hela spökviskar-grejen och i nästa ifrågasätter han den och försöker tala om för Scarlet vad hon ska göra. Nä.

Jag har lyssnat på några böcker av Danielle Garret, inlästa av Amanda Ronconi. Jag tycker inte att Ronconi är riktigt rätt inläsare till boken, jag tycker inte att hon passar ihop med Scarlet här eller med Holly i serien Beechwood Harbor Magic Mystery. Ändå så finns det något med ljudböckerna som gör att jag fortsätter, kanske är det för att jag inte behöver vara så koncentrerad när jag lyssnar och kan göra annat under tiden. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med den här serien, om jag ska fortsätta eller inte. Det beror kanske på hur mycket Lukas det kommer finnas med.

Jag gav boken 2 av 5 stjärnor.

About Yrsha

I love reading, writing and sending letters and postcards. I have (too) many plants and enjoy being out in the forest.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s